Deel
Deel dit recept

Pasta met spinazieroomsaus en vleesballetjes

Pasta met spinazieroomsaus en vleesballetjes
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Snelle pasta met spinazieroomsaus, vleesballetjes en kerstomaatjes. Een heerlijke combinatie, geliefd bij iedereen!
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 300 gram Iglo Spinazie à la Crème 450gr
    new
  • 3 verse braadworsten (van elk 100 gram)
  • 250 gram tagliatelle
  • 120 gram kerstomaatjes
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 klont boter
  • 80 gram slagroom
  • 25 gram geraspte Parmezaan
  • 1 potje nootmuskaat
  • 2 el plantaardige olie
  • zout
  • peper
  • 50 gram gepelde sesamzaadjes

Bereiding

  1. Doe de diepgevroren spinazie à la crème in een pan en laat afgedekt koken op een middelhoog vuur. Laat ca. 2 minuten koken, roer regelmatig.

  2. Kook ondertussen de tagliatelle in gezouten water. Gaar deze volgens de instructies op de verpakking.
  3. Was de tomaten, wrijf ze droog en halveer ze.
  4. Snij de worsten open en haal het gehakt er uit. Vervolgens vorm je er balletjes van en haal je ze door de sesamzaadjes. Verhit de olie in een pan en bak de balletjes daarin op een middelhoog vuur ca. 6 minuten bruin.
  5. Giet de groentebouillon en slagroom bij de spinazie, roer en laat ca. 2 minuten sudderen.
  6. Verhit de boter in een kleine pan. Bak daarin de tomaten ca. 2 minuten.

  7. Breng de spinaziesaus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Strooi de geraspte kaas over de pasta met spinaziesaus, gehaktballetjes en tomaten en dien op.

Deel
Deel dit recept