Deel
Deel dit recept

Gevulde varkenshaas in een parmaham jasje met bladspinazie en champignons

Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 500 gram Iglo Bladspinazie 450gr
    iglo bladspinazie 450g
  • 2 varkenshaasjes (ongeveer 400 gram per stuk)
  • 10 plakjes Parmaham
  • 300 gram champignons
  • 100 gram cheddar
  • 100 gram crème fraîche
  • 70 gram ui (fijn gesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 50 gram Italiaanse kruiden
  • 4 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C. Rasp intussen de cheddar fijn en mix dit met de Italiaanse kruiden. Dep de varkenshaasjes droog en snij ze in met een scherp mes zodat een inham ontstaat. Vul dit met het kaas en kruiden mengsel.
  2. Leg vervolgens 5 plakjes Parmaham deels overlappend naast elkaar neer en wikkel deze om de varkenshaasjes heen. Verhit twee eetlepels olie in een grote pan en bak hierin het vlees snel rondom bruin. Leg de varkenshaasjes vervolgens in een ovenschotel en laat ze ca. 20 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.

  3. Was terwijl het vlees verder gaart de champignons schoon en halveer ze. Verwarm twee eetlepels olie in een pan en bak hierin de champignons onder regelmatig roeren in ca. 3 minuten tot ze bruin zien. Voeg vervolgens ook de ui, knoflook en bladspinazie toe en verwarm dit mee. Voeg als laatst ook de crème fraîche toe en roer dit goed door. Laat de pan nog even zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog een snufje peper en zout toe.

  4. Haal het vlees uit de oven, snij dit in dikke schijven en serveer het met het spinazie-champignon mengsel. Eet smakelijk!
Deel
Deel dit recept