Gevulde varkenshaas in een parmaham jasje met bladspinazie en champignons

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1 verpakking 
2 
varkenshaasjes (ongeveer 400 gram per stuk)
10 plakjes 
Parmaham
300 gram 
champignons
100 gram 
cheddar
100 gram 
crème fraîche
70 gram 
ui (fijn gesneden)
1 teentje 
knoflook (geperst)
50 gram 
Italiaanse kruiden
4 el 
plantaardige olie
Zout en peper, naar smaak 
peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C. Rasp intussen de cheddar fijn en mix dit met de Italiaanse kruiden. Dep de varkenshaasjes droog en snijd ze in met een scherp mes zodat een inham ontstaat. Vul dit met het kaas en kruiden mengsel.
  2. Leg vervolgens 5 plakjes Parmaham deels overlappend naast elkaar neer en wikkel deze om de varkenshaasjes heen. Verhit twee eetlepels olie in een grote pan en bak hierin het vlees snel rondom bruin. Leg de varkenshaasjes vervolgens in een ovenschotel en laat ze ca. 20 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.

  3. Was terwijl het vlees verder gaart de champignons schoon en halveer ze. Verwarm twee eetlepels olie in een pan en bak hierin de champignons onder regelmatig roeren in ca. 3 minuten tot ze bruin zien. Voeg vervolgens ook de ui, knoflook en bladspinazie toe en verwarm dit mee. Voeg als laatst ook de crème fraîche toe en roer dit goed door. Laat de pan nog even zachtjes doorkoken. Voeg nog een snufje peper en zout toe.

  4. Haal het vlees uit de oven, snijd dit in dikke schijven en serveer het met het spinazie-champignon mengsel. Eet smakelijk!
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven