Spinazie recepten

  • Spinazie
    Het Iglo logo
  • Kies een moment

  • Vlees, vis of veggie?

  • Kies een thema

Ontdek de recepten

Spinazie recepten die passen bij jouw selectie

Spinazie recepten

Spinazie is een ingrediënt die je in veel recepten kunt verwerken. Of je nou extra groente wilt in je groene smoothie voor ontbijt, zin hebt in een salade of opzoek bent naar een lekkere ovenschotel. Je kunt spinazie zowel rauw als gekookt eten. Hoe je spinazie ook wilt bereiden, maak in onze receptentool een combinatie van thema, moment en of voor vis, vlees of veggie gaat. In het spinazie assortiment van Iglo kun je kiezen uit onder andere onze iconische Spinazie à la Crème, bladspinazie en Spinazie met Alpro®. In onderstaande spinazie recepten vind je ook diverse vegetarische spinazie recepten. Ook kun je kiezen uit spinazietaart en spinaziessoep recepten.

Lees meer

Diepvries spinazie opwarmen en bewaren

In de spinazie recepten staat beschreven of je de spinazie alleen even kort hoeft mee te bakken of moet koken. Ook staat er achterop de verpakkingen van onze diepvries spinazie aangegeven hoe je de spinazie kunt bereiden. Met diepvries spinazie kun je eenvoudig positioneren. Wat je over hebt (en nog niet is ontdooid) kun je in de vriezer bewaren en zal dus niet zoals verse spinazie snel bederven. Hiermee voorkom je dat je voedsel moet verspillen. Mocht je toch te veel spinazie hebben bereid dan kun je het gerust een tweede keer opwarmen. Opnieuw invriezen van spinazie raden wij af omdat dit de textuur en kwaliteit van de spinazie niet ten goede komt.

 

Spinazie gezond

De tekenfilm’s van Popeye heeft ons doen geloven dat je van spinazie ijzersterk wordt, maar is dat wel zo? We zullen niet acute spiergroei krijgen zoals Popeye, maar spinazie is een groente die een hoog gehalte aan ijzer heeft, wat belangrijk is voor je spiermassa. Verder bevat spinazie veel vezels en belangrijke vitamines: vitamine A, vitamine B11 en vitamine K. Naast dat spinazie heel voedzaam is, past het ook in een koolhydraatarm dieet. Het is belangrijk dat we genoeg groente per dag eten. In onderstaande spinazie recepten staat de aanbevolen portiegrootte spinazie aangegeven, maar je kunt deze hoeveelheid naar eigen behoefte verhogen. Baby’s kunnen vanaf 3 maanden onze spinazie eten en voor vrouwen is het ook zeer voedzaam om het tijdens hun zwangerschap te eten.