Aardappel spinaziegratin

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

500 gram 
aardappelen
150 gram 
geraspte kaas
50 gram 
pijnboompitten
1 
prei
50 gram 
hamblokjes
1 scheutje 
droge witte wijn
3 el 
plantaardige olie
1 
tl nootmuskaat
1 teentje 
knoflook
Peper, naar smaak 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (Heteluchtoven: 180 °C).
  2. Doe de diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur. Regelmatig roeren en op het einde even doorkoken.
  3. Schil de aardappels en snijd ze vervolgens in dunne schijfjes. 

  4. Was de prei en snijd deze in fijne ringen. Bak vervolgens de prei samen met de geperste knoflook en hamblokjes ca. 5 minuten. Breng het op smaak met peper, nootmuskaat en wijn. 

  5. Voeg hier vervolgens de spinazie en pijnboompitten aan toe.
  6. Vet de ovenschaal in met wat olie of boter. Doe de aardappels en het spinaziemengsel om en om in de ovenschaal.  
  7. Bestrooi het vervolgens met kaas en laat het ongeveer 40 minuten in de oven gratineren. Eet smakelijk! 
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven