Zalmpakketje uit de oven met spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Een zalmpakketje uit de oven met spinazie is een cadeautje om op tafel te hebben staan. Het zalmpakketje uit de oven pak je net als een normaal pakketje uit, maar doe dit wel met beleid want er komt stoom bij vrij. Naast dat een zalmpakketje uit de oven een feestelijk gerecht is, is het ook nog eens een verantwoord gerecht. Doordat de zalm in de oven wordt gegaard, heb je geen extra vet nodig en blijven de smaak en geur optimaal behouden.

"Het mooie van zulke pakketjes vind ik dat je bijna geen vet nodig hebt voor de bereiding, dus ze zijn lekker licht. Bovendien blijven alle smaken en geuren behouden. Het moment dat je zo’n pakketje openvouwt aan tafel! Doe dit wel met beleid, want er komt stoom bij vrij." (Colette Beyne, Culinair Redacteur van Margriet)

Dit is een recept van Colette voor Margriet. Styling: Judith Baehner. Fotografie: Eric van Lokven. Bereiding: Goran Todorovic. Voor meer informatie kijk op: http://www.margriet.nl/koken/maakerwatvan

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

4 stukjes zalmfilet 
600 gram 
koelverse, voorgekookte aardappelschijfjes
2 takken 
kleine trostomaten
2 tenen 
knoflook
100 gram 
verse geraspte Parmezaanse kaas
100 ml 
droge witte wijn
1 el 
extra vierge olijfolie
1 tl 
Provençaalse kruiden
Paar blaadjes verse 
basilicum
Zout en peper, naar smaak 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes.
  2. Wrijf de zalmfilets in met peper, zout en Provençaalse kruiden naar smaak. Verdeel de knoflook over de zalm.
  3. Leg vier vellen bakpapier klaar. Verdeel de aardappelschijfjes over het midden van elk vel. Kruid eventueel met een snufje peper en zout en leg de zalm hierop. Druppel er wat olie over.
  4. Verwarm de spinazie à la Crème totdat deze ontdooid is, roer goed door en schep hem op de zalm. Bestrooi royaal met kaas.
  5. Vouw de zalmpakketjes iets dicht en schenk er een scheutje wijn in. Vouw het papier zo dicht dat er geen vocht uit kan lopen. Leg ze op een bakplaat.
  6. Knip de takken van de tomaten in tweeën en leg ze in een ovenschaaltje. Bedruppel met wat olie.
  7. Bak de pakketjes en de tomaten 20 minuten in het midden van de oven.
  8. Leg op vier verwarmde borden een zalmpakketje uit de oven en een takje tomaten. Vouw het bakpapier iets open en bestrooi de tomaten met een paar gesneden blaadjes basilicum.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven
Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
547
21,9 gram
6,5 gram
6,3 gram