Bereiding
Verwarm de over op 220 graden, leg de lekkerbekjes op de bakplaat en laat deze voor 25 minuten bakken.
Ondertussen start je gelijk met het maken van de Atjar. Verwarm de azijn in een pan samen met suiker en zout tot dat deze zijn opgelost.
Pel en snij 2 sjalotten in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten uit 2 rode pepers en snij deze in ringetjes en vervolgens de kool in reepjes.
Aan een pan voeg je de kool en kurkuma toe, laat dit een paar minuten koken. Snij de dille en meng deze vervolgens met de kool. Giet alles over in een schone pot en laat het afkoelen, bewaar deze vervolgens in de koelkast.
Hierna begin je met het maken van de Nasi goreng zodat de atjar kan afkoelen en trekken. Pel de knoflook en de overige sjalotten, en snijd deze en een rode peper in groffe stukken. Doe alles in de hakmolen en maal dit samen tot een boemboe met de trassi(optioneel) en een scheutje olijfolie tot dit een fijn pasta mengsel is.
- Doe een scheutje olijfolie in de wok en bak de boemboe even kort aan zodat de geuren en smaken vrij kunnen. In de tussentijd schil en snijd je de winterpeen in kleine blokjes.
Voeg de winterpeen blokjes toe aan de boemboe, en bak voor ongeveer 2 minuten mee op hoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak deze voor ongeveer 5 minuten. En voeg als laatst de ketjap en zout toe naar smaak en roerbak dit nog voor 1 minuut.
- Verdeel de lekkerbekjes en de nasi goreng over de borden en voeg hier de atjar, wat sambal en gebakken uitjes aan toe!
Tip
- Om tijd te besparen kun je kant en klare atjar uit de supermarkt kopen in plaats van deze zelf maken.