Gnocchi met spinazie en worst 

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1 ui  
1 citroen 
500 gr cherry tomaatjes  
2 braadworsten 
50 gr Parmezaanse kaas 
400 gr gnocchi  
neutrale olie 
2 tenen knoflook 
zout en peper, naar smaak 

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook, met een snuf zout. Kook de gnocchi ongeveer 2 minuten, tot ze gaan drijven en giet het water af.
  2. Snijd daarna de worst in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer ook de cherry tomaatjes en zet alles apart.  
  3. Verhit wat olie in een braadpan met een dikke bodem en bak de gnocchi goudbruin in een paar minuten (middelhoog vuur). Haal de gnocchi uit de pan en zet apart. 
  4. Voeg de stukjes worst toe en bak zachtjes goudbruin. Voeg daarna de ui en knoflook toe en fruit deze mee tot de ui zacht is. Voeg dan ook de tomaatjes en bak een paar minuten, tot ze zacht zijn.
  5. Voeg als laatste de spinazie a la crème, roer door en laat de spinazie goed ontdooien en koken.
  6. Rasp intussen de Parmezaanse kaas.
  7. Voeg de gnocchi en de Parmezaanse kaas toe aan de spinazie en worst, en breng op smaak met peper en eventueel een beetje citroenrasp. 
  8. Meng alles en verdeel over de borden. Eetsmakelijk!

Tip

Groente tip: wil je dit recept nou extra lekker maken? Snijdt dan 2-3 venkelknollen in plakken, en meng met een paar eetlepels olijfolie, zout en peper. Rooster dit 20 minuten op 220°C. Maak ondertussen een basilicum dressing (1 teen knoflook, citroen rasp & sap van 1 citroen & zout) en meng dit met de venkel. Serveer dit bij de gnocchi met spinazie en worst. 
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven