5 min.
voorbereidingstijd
30 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties
Bereiding
- Breng een pan met water aan de kook, met een snuf zout. Kook de gnocchi ongeveer 2 minuten, tot ze gaan drijven en giet het water af.
- Snijd daarna de worst in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer ook de cherry tomaatjes en zet alles apart.
- Verhit wat olie in een braadpan met een dikke bodem en bak de gnocchi goudbruin in een paar minuten (middelhoog vuur). Haal de gnocchi uit de pan en zet apart.
- Voeg de stukjes worst toe en bak zachtjes goudbruin. Voeg daarna de ui en knoflook toe en fruit deze mee tot de ui zacht is. Voeg dan ook de tomaatjes en bak een paar minuten, tot ze zacht zijn.
- Voeg als laatste de spinazie a la crème, roer door en laat de spinazie goed ontdooien en koken.
- Rasp intussen de Parmezaanse kaas.
- Voeg de gnocchi en de Parmezaanse kaas toe aan de spinazie en worst, en breng op smaak met peper en eventueel een beetje citroenrasp.
- Meng alles en verdeel over de borden. Eetsmakelijk!
Tip
- Groente tip: wil je dit recept nou extra lekker maken? Snijdt dan 2-3 venkelknollen in plakken, en meng met een paar eetlepels olijfolie, zout en peper. Rooster dit 20 minuten op 220°C. Maak ondertussen een basilicum dressing (1 teen knoflook, citroen rasp & sap van 1 citroen & zout) en meng dit met de venkel. Serveer dit bij de gnocchi met spinazie en worst.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
Iglo Spinazie à la Crème 500gr
1 ui
1 citroen
500 gr cherry tomaatjes
2 braadworsten
50 gr Parmezaanse kaas
400 gr gnocchi
neutrale olie
2 tenen knoflook
zout en peper, naar smaak