Mexicaanse tomatenrijst met lekkerbek 

5 min.
voorbereidingstijd
40 min.
bereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snipper de ui en snijd de winterpenen in kleine blokjes.
  3. Verwarm een paar eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de ui en wortel ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Hak de knoflook fijn en voeg deze na 5 minuten toe, bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens de rijst toe en bak 1-2 minuten tot de korrels glanzend zijn.
  5. Hak de chipotle fijn en voeg deze samen met een beetje saus uit het blikje toe aan de pan. 
  6. Voeg de tomatenblokjes, 500 milliliter water en een snuf zout toe aan de pan. Breng dit geheel aan de kook, dek af met een deksel, verlaag het vuur en laat het 15-20 minuten sudderen tot het gaar is.
  7. Ondertussen bak je de lekkerbekjes in 25 minuten gaar in de oven.
  8. Zet het vuur uit wanneer de rijst klaar is en laat dit met de deksel op de pan nog 10 minuten staan.
  9. Hak de koriander fijn.
  10. Serveer de rijst op de borden, maak het af met koriander en leg de gebakken lekkerbekjes ernaast. Eetsmakelijk!

Tip

  • Ook lekker te combineren met vissticks!

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

Iglo 4 Lekkerbekjes
2 uien  
4 tenen knoflook 
400 gr rijst  
2 winterpenen 
1-2 chipotles (blik/pot) 
400 gr tomatenblokjes (blik) 
olijfolie 
1 bos koriander 

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden