15 min.
voorbereidingstijd
25 min.
bereidingstijd
4
Porties
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verdeel de lekkerbek over een helft van een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoete aardappel friet over de andere helft (of gebruik 2 bakplaten). Bak in de oven in 25 minuten gaar en knapperig.
- Snijd ondertussen de rode kool flinterdun. Hak de koriander grof. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd in dunne plakjes. Pers het sap uit van 1 limoen en snijd de overige in partjes.
- Meng de mayonaise met de sojasaus en het limoensap tot een frisse dressing.
- Meng de rode kool met de dressing en de helft van de koriander tot een frisse koolsalade.
- Snijd de lekkerbek in grove stukken.
- Verdeel de zoete aardappelfriet over de borden, top met de koolsalade, de plakken avocado en de stukken knapperige lekkerbek. Garneer met de koriander en de partjes limoen.
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
Iglo 4 Lekkerbekjes
800g
zoete aardappelfriet
2
avocado's
1/2
rode kool
4 el
mayonaise
1 tl
sojasaus
2
limoenen
4 takjes
koriander