Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de eendenborstfilet aan in een hete braadpan met wat boter. Gedurende ongeveer 5 minuten aan de vel-kant en ongeveer 3 minuten aan de andere kant. Vervolgens gaar je het vlees nog ongeveer 12 minuten in de oven.
Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten weken in de rode port en het rode wijnazijn.
Doe de diepgevroren rode kool met appel in een pan. Dek af en verwarm de rode kool ongeveer 10 minuten. Regelmatig roeren.
Haal vervolgens de rozijnen uit de port/het wijnazijn en voeg deze toe aan de rode kool. Laat het geheel nog ongeveer 2 minuten sudderen.
Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten onder aluminiumfolie.
Voeg ondertussen de bouillon, de port en het wijnazijn van de rozijnen en de honing toe aan de braadpan. Laat dit even inkoken en klop het geheel op met een eetlepel koude boter.
Plaats de rode kool in het midden van het bord. Snijd de eendenborstfilet in dunne plakjes en leg deze op de rode kool. Decoreer de saus rond de rode kool en over het vlees. Lekker met bijvoorbeeld gefrituurde aardappelkroketjes.