Rode kool met appel

Feestelijk rode kool gerecht
5 min.
voorbereidingstijd
25 min.
bereidingstijd
Gemiddeld
2
Porties
Rode kool met appel - als je het ons vraagt een match made in heaven. Waarom is rode kool met appel nu zo een veelvoorkomende combinatie? Naast dat de smaken goed samen gaan, zorgt de appel ervoor dat de kool zijn mooie rode kleur krijgt. Om een feestelijk rode kool met appel gerecht te bereiden, combineer je de rode kool met appel het liefste met een stukje eendenborst- of kalkoenfilet. Als finishing touch kun je wat rozijnen toevoegen aan de rode kool met appel. Benieuwd naar hoe je dit gerecht het beste kunt bereiden? Lees dan snel verder.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de eendenborstfilet aan in een hete braadpan met wat boter. Gedurende ongeveer 5 minuten aan de vel-kant en ongeveer 3 minuten aan de andere kant. Vervolgens gaar je het vlees nog ongeveer 12 minuten in de oven.

  2. Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten weken in de rode port en het rode wijnazijn.

  3. Doe de diepgevroren rode kool met appel in een pan. Dek af en verwarm de rode kool ongeveer 10 minuten. Regelmatig roeren.

  4. Haal vervolgens de rozijnen uit de port/het wijnazijn en voeg deze toe aan de rode kool. Laat het geheel nog ongeveer 2 minuten sudderen.

  5. Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten onder aluminiumfolie.

  6. Voeg ondertussen de bouillon, de port en het wijnazijn van de rozijnen en de honing toe aan de braadpan. Laat dit even inkoken en klop het geheel op met een eetlepel koude boter.

  7. Plaats de rode kool in het midden van het bord. Snijd de eendenborstfilet in dunne plakjes en leg deze op de rode kool. Decoreer de saus rond de rode kool en over het vlees. Lekker met bijvoorbeeld gefrituurde aardappelkroketjes.

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

1 verpakking 
Iglo Rode kool met Appeltjes 450gr
2 stuks 
eendenborst- of kalkoenfilet
1 el 
rozijnen
2 el 
rode port
1 el 
rode wijnazijn
200 ml 
wildbouillon
1 el 
boter
1 el 
honing

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden