Rode kool soep 

5 min.
voorbereidingstijd
30 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties

Bereiding

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Blus dit af met de witte wijn azijn.
  2. Voeg de rode kool toe, verwarm dit en laat 10 minuten stoven. Vergeet niet om af en toe te roeren.
  3. Voeg de bouillon en de laurierbladeren toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes koken.
  4. Haal de laurierbladeren uit de soep en voeg de room toe. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper.  
  5. Verwarm in een koekenpan wat olijfolie, voeg hieraan de walnoten en suiker toe en laat dit karamelliseren. Haal het uit de pan en hak het in kleine stukjes. 
  6. Schil de appel en snijdt dit in kleine blokjes.
  7. Verdeel de soep over 4 soepkommen en top het af met de appel en de gekarameliseerde walnoten.

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

Iglo Rode Kool met Appeltjes 750gr
3 tenen knoflook  
1 L groente bouillon  
3 laurierbladeren  
1 el witte wijn azijn  
50 gr walnoten 
10 gr suiker 
5 el room  
1 ui  
1 appel  

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden