
5 min.
voorbereidingstijd
30 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties
Bereiding
- Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Blus dit af met de witte wijn azijn.
- Voeg de rode kool toe, verwarm dit en laat 10 minuten stoven. Vergeet niet om af en toe te roeren.
- Voeg de bouillon en de laurierbladeren toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes koken.
- Haal de laurierbladeren uit de soep en voeg de room toe. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Verwarm in een koekenpan wat olijfolie, voeg hieraan de walnoten en suiker toe en laat dit karamelliseren. Haal het uit de pan en hak het in kleine stukjes.
- Schil de appel en snijdt dit in kleine blokjes.
- Verdeel de soep over 4 soepkommen en top het af met de appel en de gekarameliseerde walnoten.


