Hollandse ovenschotel

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Hollandse ovenschotel

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

2 verpakkingen 
750 gram 
aardappelen
200 gram 
crème fraîche
25 gram 
roomboter
300 gram 
mager rundergehakt
140 gram 
tomatenpuree
75 gram 
geraspte kaas
1 teentje 
knoflook
Bosje  
peterselie
Olie

Bereiding

  1. Schil en halveer de aardappelen. Kook de aardappelen in gezouten water tot je de aardappelen makkelijk kunt doorprikken. Giet af en stamp samen met de crème fraîche en roomboter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Bereid de Iglo Groente-Idee zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de knoflook op laag vuur 1 minuut. Voeg het gehakt en de helft van de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper. Bak op middelhoog vuur totdat het gehakt gaar is. Voeg een klein scheutje water en de andere helft van de tomatenpuree toe om het geheel iets smeuïger te maken. Voeg tot slot de Iglo Groente-Idee bij het gehaktmengsel en verdeel dit egaal in een ovenschaal.

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  5. Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel. Verdeel de geraspte kaas over de puree en zet de ovenschaal in de oven. Bak circa 40 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.