
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Spoel en droog de tomaten. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olie en kruiden naar keuze. Plaats de schaal in de oven en laat de tomaatjes in 8 tot 10 minuten gaar worden.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een hete pan zonder olie, tot ze gekleurd zijn. Zet deze apart.
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Giet de pasta af, bewaar een beetje van het kookvocht en bereid de broccoli met roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de pasta in de pan met de broccoli en verwarm het geheel al roerend op laag vuur. Voeg een beetje kookvocht van de pasta toe om de saus smeuïger te maken.
- Verdeel de broccolipasta over de borden en voeg te tomaatjes hieraan toe. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, wat peper en de pijnboompitten.
Ingrediënten
1 pak
Linguine pasta 500 gram
400 gram
Broccoli in roomsaus
Provençaalse kruiden
Cherrytomaten 150 gram
Zwarte peper
100 gram
Parmezaanse kaas, Geraspt
20 gram
Pijnboompitten
Zout