15 min.
voorbereidingstijd
40 min.
bereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil en halveer de aardappelen. Kook de aardappelen in gezouten water tot je de aardappelen makkelijk kunt doorprikken. Giet af en stamp samen met de crème fraîche en roomboter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en voeg de diepvries Groente-Idee toe. Bak de groenten gedurende 3 minuten op hoog vuur, bak daarna nog 7 minuten op matig vuur. Regelmatig roeren.
- Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de knoflook op laag vuur 1 minuut. Voeg het gehakt en de helft van de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper. Bak op middelhoog vuur totdat het gehakt gaar is. Voeg een klein scheutje water en de andere helft van de tomatenpuree toe om het geheel iets smeuïger te maken.
- Voeg de diepvries sperziebonen toe en maak het geheel warm. Voeg tot slot de Iglo Groente-Idee bij het gehaktmengsel en verdeel dit egaal in een ovenschaal.
- Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel. Verdeel de geraspte kaas over de puree en zet de ovenschaal in de oven. Bak circa 40 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
2 verpakkingen
Iglo Groente-Idee Hollands
750 gram
aardappelen
200 gram
(light) crème fraîche
25 gram
roomboter
300 gram
vegetarisch of mager rundergehakt
140 gram
tomatenpuree
75 gram
geraspte kaas
1 teentje
knoflook
Bosje
peterselie
3 el olie