Hollandse groenten met zalm en zoete aardappel frietjes

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

250 gram 
zalmfilet
2 
zoete aardappelen
1 
limoen
1 tl 
knoflookpoeder
1 tl 
kerriepoeder
1 tl 
paprikapoeder
3 el 
olijfolie
Peper en zout, naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Was de zoete aardappel grondig. Snijd deze vervolgens in frietjes. Voeg de knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder en de olijfolie toe aan de gesneden frietjes. Mix dit goed door elkaar en verdeel dit over een bakplaat. Plaats de frietjes in de oven en bak deze in 30 minuten goudbruin.
  3. Kruid de zalm ondertussen naar smaak met zout en peper. Bereid de zalmfilets op huid in een pan of in de oven tot dat deze gaar is.
  4. Verwarm 2 eetlepels plantaardige olie in een pan en voeg de diepvries inhoud van Groente-Idee toe. Bak de groenten gedurende 3 minuten op hoog vuur, bak daarna nog 7 minuten op matig vuur. Regelmatig roeren.


    Halveer voor de saus de limoen en meng het sap met twee eetlepels mayonaise . Voeg hieraan een halve theelepel kerriepoeder toe.


    Serveer alles samen op een bord, eet smakelijk!

Tip

Serveer de zalm op de groenten samen met de frietjes.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven
Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
744 kcal
36,1 gram
3,4 gram
15,6 gram