
20 min.
voorbereidingstijd
30 min.
bereidingstijd
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Bereid de bloemkool met roomsaus volgens de de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de speklapjes in een hete pan zonder olie of boter.
- Maak de béchamelsaus: smelt de boter in een pan, voeg dan de bloem toe en roer. Laat een paar minuten op laag vuur koken, zonder bruin te worden.
Giet de koude melk er geleidelijk bij terwijl de pan op een matig vuur staat. Roer regelmatig met een garde en laat 5 minuten koken om de saus te laten inkoken.
Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper.
- Vet een ovenschaal in met boter en verdeel hierover de bloemkool in de roomsaus. Voeg het spek toe en bedek met de béchamelsaus.
- Bestrooi met de geraspte kaas, zet in de oven en laat in ongeveer 15 minuten bruin worden.
- Laat afkoelen voor het opdienen. Je kunt dit gerecht serveren met een salade. Eet smakelijk!
Ingrediƫnten
400 gram
bloemkool in roomsaus
20 gram
Boter
20 gram
Bloem
250 ml
Melk
100 gram
Geraspte kaas
75 gram
spek
Zout en peper