Falafel met broccoli, bloemkool en tomatensalsa

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

250 gram broccoli   
1/2 bloemkool   
1 verpakking   
green cuisine falafel
200 gram verse spinazie   
2 
citroenen
3 
el
 
honing
4 
tomaten
1 
 rode ui
1/2  
el
 
 gehakte chili
1/2  
komkommer
15 
g
 
ram peterselie
1/2 
el
 
 suiker
1 
 el
 
 wittewijnazijn
3 el 
 olijfolie
Zout en peper, naar smaak 

Bereiding

  1. 1)     Snijd de bloemkool en broccoli fijn. Kook ze samen met de spinazie gaar in 5-8 minuten, voeg een snufje zout toe. 

  2.            Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 180°C). Leg de falafel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de falafel elkaar niet raken. Bak in het midden van de oven gedurende 14 minuten. Regelmatig omdraaien.

  3. Meng alle ingrediënten voor de tomatensalsa. Serveer de falafel naast de salsa. Garneer met de peterselie. Eet smakelijk!  
  4. Snijd de tomaten, rode ui en komkommer. Roer hier de chili, suiker, witte wijnazijn, olie en zout en peper door.
  5. Meng het sap van de citroenen, honing en zout naar smaak voor de dressing en voeg deze bij de groenten.

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven