Broodje visstick met frisse groenten en ingelegde ui

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd 
'
Aantal personen 
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd 
'
Aantal personen 
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

2 
 (volkoren) pistolet broodjes
100 g 
 gemengde sla
Halve 
 komkommer
10 
 cherrytomaten
Ingelegde ui of rode ui 
2 el 
 augurken blokjes
Halve 
 citroen
Yoghurt-dillesaus 
Peper en zout, naar smaak 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C). Leg de bevroren Vissticks op een bakplaat met bakpapier. Bak in het midden van de oven gedurende 15 minuten. Draai ze na 10 minuten om.

  2. Snijd de cherrytomaten door de helft en de komkommer in dunne plakjes.

  3. Snijd de broodjes open en besmeer met een laagje yoghurt-dillesaus. Verdeel hier overheen de sla, vissticks, augurk, tomaatjes en komkommer.

  4. Garneer met extra yoghurt-dillesaus, het sap van een kwart citroen en de ingelegde ui. Eet smakelijk!

Serveertips

Een broodje visstick is extra lekker met ingelegde rode ui. Dit is erg makkelijk te maken en een heerlijke toevoeging aan tal van gerechten. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • Een luchtdichte pot (250-300 ml)
  • 2 rode uien
  • 125 ml water
  • 125 ml azijn (zoals: witte wijnazijn, natuurazijn, of appelciderazijn)
  • 1 el suiker
  • Peper en zout
  • Optioneel: extra kruiden naar smaak
  • Bereiding:
    1. Verwijder de buitenste schil van de ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Hoe dunner gesneden, hoe sneller ze klaar zijn.
    2. Doe de uienringen in de glazen pot.
    3. Verwarm de azijn, het water, de suiker, peper en zout tot het kookt. Voeg hier ook de eventuele kruiden aan toe. Wanneer de suiker en het zout volledig zijn opgelost, is het mengsel klaar.
    4. Giet het azijnmengsel in de glazen pot en zorg dat de uien goed onderstaan.
    5. Je kunt de potjes sluiten wanneer deze op kamertemperatuur zijn. Zet deze na afsluiten in de koelkast.
    6. Als de uien felroze en een beetje zacht zijn geworden, zijn ze klaar. Dit duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de dikte.

    De ingelegde uien zijn ongeveer 1 week houdbaar wanneer bewaard in een afgesloten pot in de koelkast.

    Yoghurt-dillesaus

  • 1/2 komkommer
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 el verse dille
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout
  • Bereiding:

    1. Rasp de komkommer grof en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
    2. Rasp de sjalot en de knoflook fijn.
    3. Meng de yoghurt en mayonaise met de geraspte komkommer, knoflook en sjalot. Voeg het citroensap en de dille toe en roer goed door. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
    4. Laat voor het beste resultaat de smaken een uurtje intrekken.
     
    Wat onze consumenten denken
    Een recensie schrijven
    Uw gegevens
    *
    *
    * Verplichte velden
    Uw recensie
    Beoordeel het recept
    *
    *
    * Verplichte velden
    Wees de eerste om uw mening te geven