Ingrediënten
350-400 gram
aardappelen
60 gram
(room)boter
125 gram
melk
250 gram
slagroom
1
ui
80 gram
geraspte kaas
2
teentjes knoflook
1 tl
tijm
1 tl
rozemarijn
1 tl
nootmuskaat
Zout en peper, naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur. Regelmatig roeren.
- Druk al het vocht uit de spinazie.
- Snijd de bladspinazie in grove stukken.
- Was en schil de aardappelen. Snijd ze in dunne schijfjes van ca. 3mm dik.
- Snipper de ui en knoflook fijn en verhit deze kort in een pan met wat boter.
- Giet vervolgens de melk en slagroom bij de ui en knoflook en roer dit goed door.
- Voeg alle kruiden en de aardappelschijfjes ook aan de pan toe en laat deze ca. 6-8 minuten koken.
- Laat dit iets afkoelen en meng vervolgens de spinazie er door.
- Vul een taartvorm met de inhoud van de pan en strooi hier wat geraspte kaas overheen. Zet de schotel in de oven op 200 °C gedurende ca. 18-20 minuten tot deze goudbruin ziet. Eet smakelijk!
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven
Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
518
38,7 gram
7,1 gram
5,6 gram