10 min.
voorbereidingstijd
30 min.
bereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C (hete lucht 180 °C). Leg de diepgevroren Fish Burgers Classic op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Laat gedurende 30 minuten bakken. Draai om na 10 minuten.
- Kook intussen de sushirijst zoals omschreven op de verpakking. Giet de rijst vervolgens af en mix er een snufje zout door. Laat de rijst in een kom afkoelen in de koelkast.
Als de rijst iets afgekoeld is kunnen de 'broodjes' gevormd worden. Was je handen even kort met koud water zodat de rijst niet aan je handen blijft plakken. Druk daarna de rijst in een burgervorm. Gebruik eventueel een kleine springvorm. Maak in totaal 8 broodjes.
- Maak een pittig sausje door de mayonaise met de sriracha hot chili saus te mengen.
- Was de sla en snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Bouw nu de burgers. Begin met een broodje en beleg deze met wat sla, de iglo Fish Filet Burger, een paar schijfjes komkommer en de saus. Eindig met nog een broodje, wat zeewiersalade of fijngesneden nori en wat sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
2 verpakkingen
Iglo Visburger Classic
600 gram
sushirijst
1/2
komkommer
1 krop
sla
125 gram
zeewiersalade
6 el
mayonaise
1,5 el
sriracha hot chili saus
Sesamzaadjes
Zout, naar smaak