Spinazie pesto met noedels en garnalen

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1 verpakking 
500 gram garnalen 
400 gram noedels 
 
50 gram pijnboompitten 
4 el geraspte Parmezaanse kaas 
 
15 gram verse basilicum 
Sap en schil van een citroen 
 
4 el olijfolie 
 
3 teentjes knoflook 
 
1 tl cayennepeper 
 
1 tl paprikapoeder 
 
Zout en peper naar smaak 
 

Bereiding

  1. Ontdooi de garnalen gedurende ca. 1 uur in een zeef, spoel af met water, dep droog en doe in een kom. Voeg citroensap en -rasp met paprikapoeder, cayennepeper, zout en olijfolie toe aan de garnalen en marineer.

  2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder olie op matig vuur goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.

  4. Doe de  diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur. Regelmatig roeren. Voeg hier de knoflook en Basilicum aan toe. Giet in een hoge beker en pureer fijn met een staafmixer.

  5. Leg de gemarineerde garnalen in een hete pan met olie en bak ze in 5-6 minuten goudbruin.

  6. Giet de noedels af en doe ze terug in de pan en roer er de spinazie pesto door. Verhit opnieuw, breng op smaak met zout en peper.

  7. Voeg de garnalen toe aan de pasta. Schik op borden, bestrooi met pijnboompitten en Parmezaan en serveer. Eet smakelijk!

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven
Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
533 kcal
24,6 gram
4,3 gram
1,8 gram