Krokante visburger met gebakken paddenstoelen en appel-tijmchutney

30 min.
bereidingstijd
Makkelijk
2
Porties

Visburger recept

Recept door Francesca van Berk (@francescakookt)
Fotografie door Wendy Pronk (@deedylicious) 

Bereiding

  1. Bak de lekkerbekjes 20 minuten in de Airfryer (of 25 minuten in een voorverwarmde oven) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Maak de snelle chutney door de rode ui te fruiten in een scheutje olijfolie op laag vuur voor 5 minuten met een snufje zout. Voeg de appel, gedroogde tijm en chilli flakes naar smaak toe en bak nog een paar minuten. Blus af met een royale scheut balsamicoazijn en laat kort inkoken. Schep over in een bakje en laat afkoelen.

  3. Bak de paddenstoelen in een hete pan op hoog vuur met een scheutje olijfolie en een snuf zout tot ze hun vocht kwijt zijn en goudbruin worden. Breng op het laatst verder op smaak met zwarte peper.

  4. Halveer de volkoren bollen en leg op de onderkanten een plak jong belegen kaas. Laat dit smelten in de Airfryer of in een voorverwarmde oven. 

    Tip: Heb je volkoren bollen die nog afgebakken moeten worden? Doe dit dan eerst en halveer ze daarna.

  5. Beleg de onderkanten daarna met een pluk rucola, een royale schep van de gebakken paddenstoelen en een krokante lekkerbek. Top af met een eetlepel van de chutney. Zet het kapje op de burger en geniet!

Ingrediƫnten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediƫntenlijst

2 tl gedroogde tijm 
Balsamicoazijn 
1 zoetzure appel (bijvoorbeeld Elstar), in kleine blokjes 
Chilli flakes of pul biber naar smaak 
Zwarte peper 
2 plakken jong belegen kaas  
Handje rucola 
1 rode ui, in dunne maantjes 
2 volkoren bollen (reeds afgebakken) 
Iglo Viskraam Lekkerbekjes
Zout 
Olijfolie 
200 gr paddenstoelen, grof gehakt 

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden