Better Nutrition

Ingredients on a granite table, including raw salmon fillets, fresh vegetables, fruit and beans

Onze filosofie

Iglo brengt voedingskennis tot leven in de praktijk. We zijn trots op onze voedzame producten en willen onze consumenten helpen gezonde keuzes te maken. We nemen onze verantwoordelijkheid serieus en dragen bij aan de verbetering van de volksgezondheid. Ons streven naar transparantie en de beste voedingspraktijken, ondersteunt ons doel om de wereld van betere voeding te voorzien. We blijven wetenschappelijk onderbouwde maatregelen hanteren, zoals voedingswaardeprofielen en duidelijke etikettering op onze verpakkingen. We produceren gezonde, verantwoorde producten op grote schaal en zetten ons in voor het optimaliseren van producten gericht op het verbeteren van de publieke gezondheid. Ons voedingsbeleid is de basis van hoe wij voeding benaderen.

A porcelain bowl with frozen green peas, with 3 icicle icons on top to highlight the frozen state

Onze definitie van gezond

Gezond eten gaat over balans. Deze filosofie passen we toe bij het ontwikkelen van onze producten. We noemen onze gezondere producten ‘gezondere maaltijdkeuzes’. Deze producten worden zorgvuldig ontwikkeld met voeding, variatie en balans in gedachten. We beoordelen of een product gezond is aan de hand van onze objectieve voeding profileringstool, die kijkt naar energie, verzadigd vet, suiker, zout, eiwitten, vezels, en de hoeveelheid fruit, groenten en noten.

We proberen verzadigd vet, suiker en zout te beperken, terwijl we voldoende energie, eiwitten en vezels in onze producten verwerken. Wanneer we de gezondheid van onze producten bepalen, kijken we naar de balans tussen voedingsstoffen die we moeten beperken en de goede voedingsmiddelen die tot een gebalanceerd dieet behoren.

A granite tabletop displaying ingredients for a dish, including raw salmon fillets, fresh vegetables

De gezondheid van ons assortiment

Transparantie is belangrijk voor ons. Daarom rapporteren we jaarlijks welk percentage van onze omzet afkomstig is uit gezondere maaltijdkeuzes. We streven ernaar om steeds meer gezonde producten aan te bieden. Al onze experts, waaronder chefs, zijn getraind in het gebruik van onze voeding profileringstool om ervoor te zorgen dat alle nieuwe en bestaande producten gezond zijn. Elk product dat niet als een ‘gezondere maaltijdkeuze’ wordt gekwalificeerd, wordt kritisch bekeken en kan worden afgekeurd of herformuleerd voordat het op de markt komt.

Momenteel bestaat 99% van onze jaarlijkse omzet en 99,4% van ons jaarlijkse verkoopvolume uit gezondere maaltijdkeuzes, gebaseerd op de verkoopcijfers van 2023. We zijn trots op de groei van dit percentage: van 96% in 2019 naar 99% in 2023, een stijging van 3%.

 
A plate with cooked chickpeas, cauliflower and green leaves, with a drawing of steam rising from it

Onze zoutreis

 Bij Iglo zetten we ons in om het zoutgehalte in onze producten te verminderen en proactief bij te dragen aan de publieke gezondheid. Onze zoutreductiestrategie houdt in dat we het zoutgehalte in onze producten beoordelen volgens strikte richtlijnen en plannen maken om zout geleidelijk te reduceren, zonder de smaak te beïnvloeden. We passen recepten aan om kleine hoeveelheden zout in de loop der tijd te verminderen, zodat consumenten over tijd wennen aan minder zout in hun voeding.

Sinds 2020 hebben we met succes meer dan 4,9 ton zout uit het Iglo assortiment verwijderd door het herformuleren van producten. Dit draagt bij aan de bredere inspanning om de zoutinname op bevolkingsniveau te verlagen, terwijl mensen kunnen blijven genieten van hun favoriete producten, maar met minder zout. Zo kan de consument blijven genieten van de lekkere smaak.

 
A bowl with pieces of coated fish, Brussels sprouts, carrots, couscous, broccoli and a pea dressing