Erwteneiwitten

Wat zijn erwteneiwitten?

Ons lichaam heeft verschillende voedselbronnen nodig om gezond te blijven. Eiwit is een van de belangrijkste voedingsstoffen, omdat ze een rol spelen bij het helpen groeien, ontwikkelen en herstellen van ons lichaam. Onze Iglo Green Cuisine vleesvervangers kunnen makkelijk helpen om je dagelijkse hoeveelheid eiwit binnen te krijgen. Deze vleesvervangers zijn namelijk gemaakt op basis van erwteneiwit!

Erwteneiwit is het eiwit uit groene en gele spliterwten. Erwten zijn erg voedzaam, zo is 100 gram van onze verse groene erwten goed voor maar liefst 4,9 g eiwit.

Erwteneiwit kan ook worden gebruikt om eiwitpoeder van te maken, dit wordt vaak gebruikt als eiwitbasis voor veel veganistische dranken en voedingsmiddelen. Fanatieke kracht- en duursporters gebruiken vaak erwtenproteïnepoeder als een snelle boost voor hun eiwitrijke dieet, maar niet alleen voor hen is dit goed, iedereen kan erwtenproteïne consumeren als onderdeel van een dagelijkse maaltijd.

Combineer de eiwitten om complete eiwitten binnen te krijgen. Eet je erwteneiwit met een andere eiwitbron zoals peulvruchten of granen om een complete eiwitbron te maken. Vooral bij een vegetarisch of veganistisch dieet kan een combinatie van plantaardige eiwitbronnen dus alle voedingsstoffen bevatten die nodig zijn voor het gezond functioneren van het lichaam.

Voedzame erwten in de verte!

Verse groene erwten zijn niet alleen rijk aan eiwitten, ze bevatten ook veel foliumzuur, wat belangrijk is om vermoeidheid te verminderen en het immuunsysteem in topconditie te houden. Ze zijn ook een bron van vitamine C en vitamine B1, die beide bijdragen aan het functioneren van het zenuwstelsel en een normaal energieleverend metabolisme. En dat is nog niet alles! Erwten bevatten van nature weinig vet en suikers maar wel veel vezels. Een flexitarisch dieet op basis van erwteneiwit kan dus erg goed voor je zijn!

Peulvruchten zoals linzen en kikkererwten zijn van belang voor een plantaardig, eiwitrijk dieet. Planten barsten van eiwitten, ook zaden, noten en groenten zoals erwten zijn belangrijke leveranciers van eiwitten. Sommige Green Cuisine producten zijn gemaakt op basis van eiwitten uit erwten. Erwten zijn erg voedzaam, zo is 100 gram verse groene erwten goed voor maar liefst 4,9 g eiwit. Speciaal voor jou selecteren wij deze erwten, hiervan gebruiken we het eiwit en dit wordt gecombineerd met heerlijke kruiden en specerijen.

Laat je runderburger liggen en haal de heerlijke Iglo Green Cuisine vegetarische burgers, vegetarische balletjes of het vegetarische gehakt. De vleesvervangers helpen om je dagelijkse hoeveelheid eiwit binnen te krijgen, maar ze bevatten ook weinig verzadigde vetten. Ga jij ook Green Cuisine proberen?