Hoe ontdooi ik mijn producten op de juiste manier?

Het is geen geheim dat we geloven in de voordelen van diepvriesproducten en hoe ze ons kunnen helpen het hele jaar door gezonde, evenwichtige en smakelijke maaltijden te eten.

Wel is het belangrijk om producten op de juiste manier te ontdooien. Anders heb je bijvoorbeeld het risico dat de smaak wordt aangetast. Lees dus snel verder over correct ontdooien.

Hoe ontdooi ik bevroren groenten/vleesvrije producten?

Bevroren groenten zijn super handig als je een snelle lunch of makkelijk diner wil maken. Deze hoef je helemaal niet van tevoren te ontdooien.

We raden aan om de groenten rechtstreeks uit de vriezer in de magnetron te doen of te koken, om meer vitamines te behouden. Je kan de instructies op de achterkant van de verpakking vinden.

Als je kiest voor een van onze Green Cuisine vleesvrije producten, is de beste manier om ze te bereiden rechtstreeks vanuit de diepvries, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Hoe ontdooi ik vleesproducten?

Wanneer vlees wordt ingevroren, worden bacteriën inactief vanwege de zeer lage temperatuur. Tijdens het ontdooiproces kunnen ze echter snel vermenigvuldigen als het vlees op kamertemperatuur of op warme temperatuur wordt gelaten. Je kunt bevroren vlees kunt  het beste niet op het aanrecht laten staan of het onder warm water houden.

De beste manier om vlees te ontdooien is in de koelkast, wat uiteraard enige voorbereiding vereist (je moet eraan denken om het vlees op tijd uit de vriezer te halen). Hier is hoe:

1. Doe het vlees in een kom of een diep bord om alle sappen op te vangen

2. Bedek het losjes

3. Plaats het op de onderste plank van de koelkast

Zorg ervoor dat het vlees voor het koken in zijn geheel is ontdooid. De tijd die nodig is om te ontdooien hangt af van hoe groot het vlees is. Zodra het vlees volledig is ontdooid, moet u het binnen 24 uur koken om bederf te voorkomen.

Als tijd essentieel is en je moet wat vlees snel ontdooien, dan kun je de magnetron gebruiken, maar zorg ervoor dat je de ontdooistand gebruikt of zet het vermogen erg laag. Je wilt niet dat het vlees van buiten gaat koken.

Je mag nooit vlees opnieuw invriezen, inclusief kip en vis die is ontdooid. Als je toch een grotere portie voedsel kookt dan je van plan was, kun je het beste alles koken en de maaltijd invriezen zodra deze is afgekoeld. Je kunt de maaltijd zelfs in porties verdelen en apart invriezen, zo ontdooi je niet alles tegelijk.