Koken met kinderen

Heb je een keukenprins of keukenprinses in de dop in huis? Veel kinderen vinden het onwijs leuk om mee te helpen in de keuken. Niet alleen is het leuk om samen tijd door te brengen, het is ook erg leerzaam om te mee in de keuken te staan. Natuurlijk is een goede hulp als ouder altijd handig! In dit artikel vind je volop inspiratie qua spinazie en vis recepten om samen met kinderen te koken. 

Leuke spinazie recepten voor koken met kinderen

Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke hartige muffins met spinazie. Bij dit gerecht zijn er verschillende taken die je gemakkelijk aan je kind kunt overlaten. Zo moet er veel geklopt en gemengd worden! Ook laat dit gerecht zien hoe makkelijk het is om variëren met groenten zoals spinazie, dit helpt je kind om verschillende nieuwe smaken ontdekken. Nog een leuke tip; probeer in plaats van de standaard muffinvormen ook andere bakvormen, zoals in de vorm van hartjes of sterren. 

Een ander spinazie recept dat gemakkelijk en snel samen met kinderen te maken is, is de spinazie quiche. Dit kan al in slechts 10 minuten in de oven. Je hoeft natuurlijk geen grote quiche te maken. Maak gebruik van kleine vormpjes en laat de kinderen zelf de bovenkant versieren met hun favoriete groenten. Dan hoeft de quiche nog maar 20-25 minuten in de oven en is het tijd om te smullen.

Recepten met vis en vissticks

Vis is erg voedzaam én lekker. Het is eenvoudig om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met vis. Een makkelijke manier om dit te doen is door te variëren met de verschillende visrecepten. Gelukkig ontzettend veel recepten die gemakkelijk thuis te bereiden zijn. Een origineel recept om samen te proberen is de poké bowl met Iglo vissticks

Een van onze andere favorieten zijn wraps. Dit is een eenvoudig gerecht om samen met je kinderen op tafel te zetten. Je kunt er zelf voor kiezen om de ingrediënten voor te bereiden of de kinderen dit te laten doen. Sowieso is het leuk om je kinderen de wraps daarna zelf vullen en rollen. Een aanrader is ons recept voor wraps met kibbeling met een frisse yoghurtsaus die gemakkelijk samen te maken is.

Natuurlijk hebben we nog meer inspiratie voor je, met zelfs nog meer dan vis en spinazie. Laat je keer op keer inspireren door de vele recepten die wij op onze website voor jou ontwikkeld hebben. . Veel kookplezier!