Hoeveel vis zouden we moeten eten?

Een gezond en gebalanceerd dieet moet genoeg eiwitten, koolhydraten en vetten bevatten. Deze macronutriënten geven je lichaam en geest energie en ondersteunen andere belangrijke processen in ons lichaam. 

Visinname

Vis vervult een belangrijke rol in het dieet door de vitaminen en mineralen die erin zitten. Idealiter zou je minimaal één portie per week moeten eten en het liefst vette vis zoals zalm, tonijn (niet uit blik), makreel of sardientjes. Het uitgebreide vis assortiment van Iglo bevat onder andere lekkerbekjes met oergranen meergranen. Bereid deze samen met onze Iglo Spinazie en wat pasta voor een snelle en makkelijke maaltijd.

Wereldwijde en Europese aanbevelingen

De World Health Organisation (WHO) adviseert ook om regelmatig vis te eten (1 à 2 keer per week), mede omdat vis Omega 3 vetten bevat. Omega 3 vetten zijn essentieel en kunnen niet door ons lichaam geproduceerd worden, hierdoor zullen we deze via voedsel binnen moeten krijgen. De European Food Safety Agency (EFSA) geeft soortgelijke aanbevelingen. Omdat in elk land andere vissoorten worden geconsumeerd, raadt de EFSA aan dat de Europese landen zelf specifieke aanbevelingen opstellen.

De Nederlandse aanbevelingen

In Nederland worden we door het Voedingscentrum aangeraden om minimaal 1 keer per week vis te eten. Iglo probeert hieraan bij te dragen met smaakvolle en gemakkelijke visproducten. Probeer eens onze vissticks, Fish Cuisine maaltijden of lekkerbekjes. Al deze producten zijn voedzaam en tellen als één portie vis! Bekijk onze receptenpagina voor lekkere recepten met onze vis.

Bekijk ons diepvriesvis assortiment.

Lees hier welke belangrijke voedingswaarde vis bevat.