Welk vlees bij spinazie?

Gecontroleerd door Maria Parisi, geregistreerd voedingsdeskundige op 7-6-2023

Welk vlees bij spinazie?

Spinazie is een veelzijdige groente die je kunt gebruiken in verschillende gerechten. Zo past spinazie bijvoorbeeld goed in een pasta, maar kun je het ook combineren met wat aardappeltjes en vlees. Op deze laatste combinatie zoomen we hier in. Want welk vlees past nu het beste bij spinazie? Het maken van de juiste keuze kan de smaak van spinazie versterken en een goede balans creëren in je gerecht. 

 

Welk vlees is lekker bij spinazie?

Welk vlees er bij spinazie past, is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Hier geven we wat algemene suggesties over welk vlees bij spinazie past. 

  • Kip: net als spinazie is ook kip heel veelzijdig. Je kunt kipfilet grillen, bakken of stomen en vervolgens serveren met spinazie. Je kunt kip ook roken en het combineren met een lekkere spinaziepasta, bekijk bijvoorbeeld ons recept voor tagliatelle met spinazie en gerookte kip.
  • Varkensvlees: de hartige smaak van varkensvlees combineert goed met de milde bitterheid van spinazie. Klinkt dit goed? Bekijk dan eens ons recept voor gevulde varkenshaas met champignons in een jasje van bladspinazie of combineer een mals stukje varkensvlees met wat asperges en spinazie.
  • Rundvlees: de rijke smaak van rundvlees gaat goed samen met spinazie. Je kunt een stukje rundvlees grillen, roosteren of bakken en het serveren met een bijgerecht van spinazie. Bak bijvoorbeeld een stukje biefstuk en combineer het met wat spinazie en een lekker jus of saus. 
 

Welk vlees bij spinazie à la creme?

Het verschil met spinazie à la crème versus gewone spinazie is dat spinazie à la crème als vanzelfsprekend wat romiger is. Het is dan ook lekker om een vleessoort te kiezen die niet te sterk van smaak is zodat het de romige smaak niet overheerst. Hieronder delen we wat suggesties voor welk vlees bij spinazie à la crème past.

  • Kip: kip blijft een goede optie bij spinazie à la crème vanwege de milde smaak. Op onze website vind je een heel lekker recept voor gevulde kip met spinazie à la crème en aardappelpuree. 
  • Varkensvlees: ook varkensvlees vormt nog steeds een goede combinatie met spinazie à la crème. Bekijk eens ons recept voor schnitzel uit de oven en een romige spinazie à la crème saus. Je kunt ook een lekkere pasta maken met een spinaziesaus en daar spekjes of hamblokjes aan toevoegen als extra smaakmakers.