Hoe moet ik spinazie koken?

Spinazie kan je op meerdere manieren bereiden. Zo kan je spinazie koken of wokken (ook wel roerbakken genoemd). Maar wat is precies het verschil tussen deze manieren van bereiden?

Om verse spinazie te koken gebruik je heet water in een kookpan. Diepvries spinazie koken doe je op laag vuur in een steelpan, waarbij je met spinazie wokken of roerbakken de spinazie in een hete wok pan klaarmaakt. Op deze pagina lees je hoe je op deze verschillende wijze spinazie kan bereiden.Hoe lang spinazie koken?

Spinazie koken in heet water in een kookpan is een methode die wordt gebruikt bij het bereiden van verse spinazie. Verse spinazie bereiden kost wat meer tijd dan diepvries spinazie bereiden. Verse spinazie moet je namelijk eerst wassen en drogen om vervolgens harde bladstengels en minder goede blaadjes te verwijderen. Daarna kan je de verse spinazie in 5 tot 7 minuten gaar koken.

Diepvries spinazie koken

Anders dan verse spinazie, wordt de spinazie nadat het van het land komt gewogen, gewassen en kort geblancheerd (kort verhit in kokend water), voordat het wordt diep gevroren. Hierdoor blijven de vitaminen en smaak extra goed behouden. Wist je dat diepvries spinazie extra vers is in vergelijking met spinazie uit de koeling?

Dit zorgt er ook voor dat je de diepvries spinazie alleen hoeft op te warmen en aan het einde even moet laten doorkoken! De diepvries spinazie van Iglo hoeft vóór de bereiding zelfs niet eens ontdooid te worden. Bij het koken van diepvries spinazie hoef je dus geen voorbereidingen te treffen.

Hoe lang de spinazie moet koken kan verschillen per product. Wist je dat we meerdere soorten spinazie in ons assortiment hebben? Volg daarom per product de bereidingswijze op achterkant van de verpakking, of klik in ons spinazie assortiment op het desbetreffende product om te lezen hoe lang de spinazie moet koken. Onze legendarische spinazie á la crème moet bijvoorbeeld 9 minuten opgewarmd worden.

Hoe moet je diepvries spinazie klaarmaken? Het bereiden van diepvries spinazie in een pan is dus heel simpel! Doe de gewenste hoeveelheid diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur (het toevoegen van extra vocht is niet nodig). Roer de spinazie regelmatig door en laat deze op het eind nog even doorkoken. Volg bij het bereiden de aanwijzingen op de achterkant van de verpakking, want de opwarmingstijd verschilt per product.

Spinazie wokken of roerbakken

Naast het bereiden van spinazie in een kookpan, kun je Iglo spinazie ook bereiden in een wok! Hoe moet ik spinazie wokken? Heel makkelijk, je voegt de spinazie toe aan de wok (zorg dat deze goed heet is voordat je begint met de spinazie wokken) en je verwarmt het op een hoge temperatuur. Wanneer de spinazie goed op temperatuur is gekomen, kunnen ook de andere ingrediënten aan de wok toegevoegd worden. Er zijn veel verschillende spinazierecepten. Wil je een graag een keer spinazie wokken? Probeer dan eens Thaise spinazie met garnalen.

Mocht je niet over een fornuis beschikken; het is natuurlijk ook mogelijk om diepvries spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking te bereiden in de magnetron.