Hoe moet ik spinazie wokken of in de pan of magnetron bereiden?

Spinazie koken

Wanneer de spinazie van het land komt, wordt het na het wegen en wassen eerst kort geblancheerd (kort verhit in kokend water) voordat het wordt diep gevroren. Dit maakt dat je de diepvries spinazie alleen hoeft op te warmen en aan het einde even moet laten doorkoken! De diepvries spinazie van Iglo hoeft vóór de bereiding zelfs niet eens ontdooid te worden. Hierdoor zijn er meerdere mogelijkheden om diepvries spinazie te bereiden. Je kunt de diepvries spinazie bijvoorbeeld bereiden in zowel een (wok)pan of in de magnetron.

Spinazie bereiden in een pan

Het bereiden van diepvries spinazie in een pan is heel simpel! Zoals eerder uitgelegd hoef je diepvries spinazie enkel op te warmen en aan het einde even door te laten koken, volg hierbij de aanwijzingen op de achterkant van de verpakking. Doe de gewenste hoeveelheid diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur (het toevoegen van extra vocht is niet nodig). Roer de spinazie regelmatig door en laat deze op het eind nog even doorkoken.

Spinazie bereiden in de magnetron

Naast de bereiding in de pan of in een wok, kan diepvries spinazie ook gewoon bereid worden in de magnetron. Dit levert extra gemak op aangezien je minder op hoeft te letten en enkel een keer de spinazie door hoeft te roeren. Volg ook hierbij de aanwijzingen op de achterkant van de verpakking. Doe de diepgevroren spinazie in een afgedekte magnetronschaal. Verwarm de spinazie op maximaal vermogen (750W). De precieze tijd is afhankelijk van de portiegrootte en het precieze spinazie product, maar varieert meestal tussen de 6 minuten (voor één portie, ca. 150 gram) en 14 minuten (voor vier porties, ca. 600 gram). Dit staat altijd aangegeven op de verpakking. Roer de spinazie halverwege de bereidingstijd en voor het gebruik nog even goed door.

Spinazie wokken

Naast het bereiden van spinazie in de magnetron of in een (kook)pan, kun je Iglo spinazie ook bereiden in een wok! Hoe moet ik spinazie wokken? Heel makkelijk, je voegt de spinazie toe aan de wok (zorg dat deze goed heet is voordat je begint met de spinazie wokken) en je verwarmt het op een hoge temperatuur. Wanneer de spinazie goed op temperatuur is gekomen, kunnen ook de andere ingrediënten aan de wok toegevoegd worden.

Spinazie maken met andere ingrediënten

Op zoek naar vernieuwende manieren om diepvries spinazie te bereiden? Voeg tijdens het klaarmaken van de spinazie eens wat Italiaanse kruiden, (extra) melk/room, gebakken uitjes of verse knoflook toe. Of gebruik diepvries spinazie eens als basis-ingrediënt in een lasagne, curry, quiche, salade, of in een gezonde smoothie. Bekijk hier de spinazie recepten van Iglo voor meer inspiratie en om nieuwe recepten te ontdekken.