Spinazie bereiden

Je kunt spinazie op verschillende manieren bereiden. Je kunt je spinazie bereiden in een pan met kokend water of in een lage pan. Je spinazie opwarmen in de magnetron is ook een goede optie en je kunt er ook voor kiezen om je spinazie te wokken. Vervolgens kun je de spinazie op smaak brengen door er wat lekkere smaakmakers aan toe te voegen zoals kruiden, een uitje, knoflook of wat verse room.


  

Spinazie klaarmaken

Wanneer de spinazie van het land komt, wordt het na het wegen en wassen eerst kort geblancheerd (kort verhit in kokend water) voordat het wordt diepgevroren. Dit maakt dat je de diepvries spinazie alleen hoeft op te warmen en aan het einde even moet laten doorkoken! De diepvries spinazie van Iglo hoeft vóór de bereiding zelfs niet eens ontdooid te worden. Hierdoor zijn er meerdere mogelijkheden om diepvries spinazie te bereiden. Je kunt de diepvries spinazie bijvoorbeeld bereiden in zowel een (wok)pan of in de magnetron.

Spinazie bereiden in een pan

Het bereiden van diepvries spinazie in een pan is heel simpel! Zoals eerder uitgelegd hoef je diepvries spinazie enkel op te warmen en aan het einde even door te laten koken, volg hierbij de aanwijzingen op de achterkant van de verpakking. Doe de gewenste hoeveelheid diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur (het toevoegen van extra vocht is niet nodig). Roer de spinazie regelmatig door en laat deze op het eind nog even doorkoken.

Spinazie bereiden in de magnetron

Het klaarmaken van spinazie in de magnetron levert extra gemak op aangezien je enkel een keer de spinazie door hoeft te roeren. Volg ook hierbij de aanwijzingen op de achterkant van de verpakking. Doe de diepgevroren spinazie in een afgedekte magnetronschaal. Verwarm de spinazie op maximaal vermogen (750W). De precieze tijd is afhankelijk van de portiegrootte en het precieze spinazie product, maar varieert meestal tussen de 6 minuten (voor één portie, ca. 150 gram) en 14 minuten (voor vier porties, ca. 600 gram). Dit staat altijd aangegeven op de verpakking. Roer de spinazie halverwege de bereidingstijd en voor het gebruik nog even goed door. Zin in iets anders dan spinazie dat snel op tafel staat? Bekijk dan eens onze ping & klaar magnetronmaaltijden.

Spinazie klaarmaken in een wokpan

Naast het bereiden van spinazie in de magnetron of in een (kook)pan, kun je Iglo spinazie ook bereiden in een wok! Heel makkelijk, je voegt de spinazie toe aan de wok (zorg dat deze goed heet is voordat je begint met de spinazie wokken) en je verwarmt het op een hoge temperatuur. Wanneer de spinazie goed op temperatuur is gekomen, kunnen ook de andere ingrediënten aan de wok toegevoegd worden.

Spinazie op smaak brengen

Tijdens het bereiden van de spinazie is het lekker om de spinazie nog wat extra op smaak te maken. Je kunt je spinazie extra lekker maken door er bijvoorbeeld eens wat kruiden aan toe te voegen. Maar welke kruiden passen het beste bij spinazie? Een aantal kruiden die goed samengaan met spinazie zijn basilicum, koriander, bieslook, peterselie of Italiaanse kruiden. Voordat je de kruiden gaat toevoegen kun je de spinazie het beste even laten ontdooien. Proef vooral en probeer uit, en vindt de juiste verhouding. Doe er nog wat extra kruiden bij als je de spinazie nog te flauw vindt. Je kunt spinazie ook op smaak brengen door er wat verse knoflook of gebakken uitjes aan toe te voegen. Hou je van romige spinazie? Ga dan voor onze spinazie à la crème of voeg aan je spinazie zelf wat verse room toe.