Mag mijn baby diepvries spinazie eten?

Gecontroleerd door Maria Parisi, geregistreerd voedingsdeskundige op 14-6-2023

Mag mijn baby diepvries spinazie eten?

Ja, onze naturel spinazie (fijn gehakt en bladspinazie) kan zonder problemen door baby’s gegeten worden. Deze spinazie is 100% natuurlijk, heeft een zachte textuur en draagt dankzij de goede vitamines en vezels bij aan de ontwikkeling van de baby.


Naturel spinazie - geschikt voor baby's en peuters

Onze naturel spinazie is geschikt voor baby's en peuters omdat er geen toegevoegd zout aan toegevoegd is. De leeftijd waarop baby's klaar zijn voor aanvullend voedsel hangt af van hun kenmerken en ontwikkeling. Je kan onze naturel spinazie aanpassen aan het speenstadium van elk kind. Voor jongere baby's is het misschien het beste om de fijngehakte spinazie nog fijner te blenden, zodat deze glad is en gemakkelijk door te slikken is. Voor baby's en peuters die klaar zijn om te kauwen, kan de spinazie eenvoudig worden bereid volgens de verpakking en als onderdeel van hun maaltijd worden geserveerd vanwege de van nature zachte textuur.

Het is belangrijk dat de voeding van baby's en peuters gevarieerd en evenwichtig is. Het eten van veel verschillende kleurrijke groenten kan het eten spannender maken, waardoor baby's hun smaakpapillen kunnen aanpassen aan verschillende smaken en verschillende voedingsstoffen kunnen consumeren.

 

Spinazie met toevoegingen - Geschikt vanaf 1 jaar oud

Onze spinazie met toevoegingen (bijvoorbeeld iglo Spinazie à la crème en iglo Spinazie Fijn Gehakt met Boursin) kan beter niet aan kinderen onder 1 jaar gegeven worden. Dit heeft te maken met het zout die aan deze producten is toegevoegd. Het is beter voor de nieren van baby’s en jonge kinderen om ze zo min mogelijk zout te geven. Vanaf 12 maanden mogen baby’s af en toe een kleine portie iglo Spinazie à la crème eten, maar nog beter is om naturel spinazie producten te blijven bereiden.

De maximale hoeveelheid zout die kinderen volgens het Voedingscentrum binnen mogen krijgen is terug te vinden in de volgende tabel:


Leeftijd

Maximale hoeveelheid zout per dag in grammen

Maximale hoeveelheid natrium per dag in grammen

0 tot 6 maanden

Minder dan 1

Minder dan 0,4

7 tot 12 maanden

1

0,4

1 tot 3 jaar

3

1,2

4 tot 6 jaar

4

1,6

7 tot 10 jaar

5

2

11 tot 14 jaar

6

2,4

Ouder dan 14 jaar

6

2,4