Ingrediënten
75gr geraspte kaas[Edit text here]
4 eieren
200ml melk[Edit text here]
50gr bloem[Edit text here]
2 el paneermeel
Zout
Peper
Bereiding
- Verwarm de oven op 190 graden. Smeer de schaaltjes in met een beetje boter en bestrooi met paneermeel.
Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde door en laat 2 a 3 minuutjes zachtjes bakken. Meng beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren met de garde. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat wat indikken. Voeg de kaas toe en peper en zout en haal van het vuur.
Doe de spinazie in de pan en bereid volgens de verpakking. Splits de eieren.
- Meng de eidooiers en spinazie met de saus. Klop de eiwitten stijf in een schone kom (met een mixer gaat dit net iets sneller). Spatel het eiwit door het mengsel en vul tot ¾ de schaaltjes. Bak de soufflés voor 15 minuten in de oven. Serveer ze direct uit de oven, ze kunnen ietsjes inzakken.
Tip
Door de schaaltjes in te vetten kunnen de soufflés
makkelijk rijzen.
Niet de oven openen tijdens het bakken, anders bestaat de kans dat de soufflé inzakt tijdens het bereiden.
Meng het eiwit niet te lang door de saus anders sla je
de luchtigheid van het eiwit eruit en rijzen de soufflés minder.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven