Wat doet Iglo om bij te dragen aan een schonere zee?

Wij kijken elke dag hoe dingen anders en beter kunnen. Dat geldt bijvoorbeeld voor het gebruik van minder en duurzamere verpakkingsmaterialen.
Maar het geldt ook voor het verminderen van de impact van visserij op de zee. Wat dat onder meer betekent, lees je hier.

Een schonere zee door samenwerking met By the Ocean we Unite

Voor deze campagne werken we samen met By the Ocean We Unite. Deze Nederlandse organisatie helpt ons met kennis over plastic in zee, met feiten en cijfers, maar ook met tips en met het inzicht dat alle beetjes helpen, óók in Nederland. By the Ocean we Unite is in 2016 opgericht door zeezeiler Thomas van Thiel en draagt bij aan het voorkomen van meer plasticvervuiling in onze oceanen. Tijdens onder andere zeilexpeditites doen ze onderzoek naar plastic. Daarover geeft de stichting voorlichting aan bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen. Hier lees je meer over BTOWU. En als je meer wilt weten over de cijfers die we gebruiken, kijk dan eens hier.

 

 

Bron: Eunomia research & consulting 


Een schonere zee door samenwerking
met MSC

97% van onze vis is duurzaam gevangen. We streven er naar om eind 2019 100% van onze vis duurzaam te vangen. Uiteraard kunnen we dit niet alleen. 
Samen met het Wereld Natuurfonds hebben we 20 jaar geleden MSC (Marine Stewardship Council) opgericht. Samen met visserijen, wetenschappers, bedrijven en natuurorganisaties zetten zij zich in voor het duurzaam bevissen van oceanen en voor het aanbod van een ruime sortering vis, schaal- en schelpdieren met MSC keurmerk aan de consument. Ook kijken zij samen met onder andere visserijmanagers naar verbeteringen en vereisten rond visserijmateriaal dat in zee terecht kan komen, en de manier waarop auditors visserijen hierop kunnen en moeten beoordelen.

Door vis met het blauwe MSC keurmerk te kopen, steun je rechtstreeks de visserijen die onze oceanen beschermen én stimuleer je andere visserijen om dat ook te doen. Hier lees je meer over MSC.
 


Verpakkingen

Meer dan 70% van onze consumentenverpakking is nu al recyclebaar. Ons doel is om in 2022 al onze verpakkingen recyclebaar te maken. Ook proberen we minder plastic te gebruiken, zo hebben we recent de plastic sluitstrip van onze Vissticks verpakkingen verwijderd.

Wist je trouwens dat de doosjes van onze Vissticks gewoon bij het oud papier mogen?

Producten

We willen het makkelijker voor mensen maken om van eten te genieten dat goed voor hen en onze planeet is. Dat geldt voor de herkomst van onze ingrediënten, de ontwikkeling van onze recepturen en de communicatie over voedingswaarden.

  • Herkomst ingrediënten: We streven er bijvoorbeeld naar om eind 2025 100% van al onze groenten via duurzame bedrijfsvoering te telen.
  • Ontwikkelen van recepturen: Sinds 2017 zorgen we dat we jaar op jaar meer gezondere producten aan ons assortiment toevoegen. Eind 2020 moet ons hele assortiment vrij zijn van smaakversterkers, kunstmatige kleur- en smaak stoffen.
  • Communicatie over voedingswaarden: Iglo is een groot voorstander van Nutri-Score en wil dit vanaf dit jaar stapsgewijs invoeren. Nutri-Score maakt het makkelijker om voedzame maaltijdkeuzes te maken. Volgens de consumentenbond en andere deskundigen is dit het meest gebalanceerde en transparante logo voedselkeuze logo voor verpakkingen. Lees hier meer over Nutri-score.