Let goed op wat voor huishouddoekjes en schuursponsjes je gebruikt. Deze bevatten namelijk vaak plastic deeltjes die door de waterzuivering niet goed gefilterd kunnen worden en daardoor terug in de natuur komen. #HelpMeeAanEenSchonereZee


Alternatief plastic huishouddoekjes

Voor de huishouddoekjes zijn ‘maistic allesreiniger doekjes’ een goed alternatief. De doekjes zijn gemaakt van 100% viscose en vrij van plastic. Net als de sponsjes zijn deze doekjes 100% afbreekbaar en kunnen dus bij het bioafval weggegooid worden.

 

Hoe werkt het?

Net als de normale allesreiniger doekjes zijn deze doekjes multi-inzetbaar. De doekjes zijn snel droog en ze zijn herbruikbaar. In de wasmachine kunnen ze gewassen worden op 60 graden. Stop ze alleen niet in de droger, hierdoor zullen ze langer meegaan!

Alternatief schuursponsjes met plastic

De veel gebruikte schuursponsjes en huishouddoekjes bevatten vaak plastic deeltjes die door de waterzuivering niet goed gefilterd kunnen worden en daardoor terug in de natuur komen.

Een alternatief voor deze sponsjes is de ‘Loofah spons’/’Luffa spons’, deze schoonmaakspons is gemaakt van de duurzame Loofah plant.

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruiken van deze plantaardige spons. Ten eerste is hij helemaal plasticvrij! Daarnaast gaat de Loofah spons enkele maanden mee, krast hij niet en is hij 100% biologisch afbreekbaar.


Hoe werkt het?

Voor het eerste gebruik is het belangrijk om de spons goed met water te spoelen, daarna kun je hem gebruiken met warm water en schoonmaakmiddel. Na gebruik is het belangrijk om het water uit de spons te knijpen en hem vervolgens op te hangen zodat hij fris blijft.