Onze partners

#SchonereZee

Een schonere zee en samenwerking met MSC en By the Ocean we Unite

Samen met het Wereld Natuurfonds heeft Iglo 20 jaar geleden MSC (Marine Stewardship Council) mede opgericht. Samen met visserijen,
wetenschappers, bedrijven en natuurorganisaties zetten zij zich in voor het duurzaam bevissen van oceanen en voor het
aanbod van een ruime sortering vis, schaal- en schelpdieren met MSC keurmerk aan de consument.

Voor de campagne #HelpMeeAanEenSchonereZee werken we samen met By The Ocean We Unite. By The Ocean we Unite is in 2016 opgericht
door zeezeiler Thomas van Thiel en draagt bij aan het voorkomen van meer plasticvervuiling in onze oceanen.

By The Ocean we Unite

By The Ocean we Unite draagt bij aan het voorkomen van meer plasticvervuiling in onze oceanen. Tijdens onder andere zeilexpedities doen ze onderzoek naar plastic. Daarover geeft de stichting voorlichting aan bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen.

Kijk eens op de site van By The Ocean we Unite, en check bijvoorbeeld de 'What can I do page', waar heel veel tips gegeven worden om je plastic verbruik te verminderen of hoe je kunt voorkomen dat er plastic in de zee belandt. 

Lees hier meer over By The Ocean we Unite!

Marine Stewardship Council

100% van onze vis is duurzaam gevangen

Samen met visserijen, wetenschappers, bedrijven en natuurorganisaties zet MSC (Marine Stewardship Council) zich in voor het duurzaam bevissen van oceanen en voor het aanbod van een ruime sortering vis, schaal- en schelpdieren met MSC keurmerk aan de consument. MSC gecertificeerde vissers dragen bij aan een gezonde zee door het behoud van visbestanden en overig zeeleven. Door vis met het blauwe MSC keurmerk te kopen, steun je rechtstreeks de visserijen die onze oceanen beschermen én stimuleer je andere visserijen om dat ook te doen.