Deel
Deel dit recept

Colette - Zalm-Spinaziepakketjes uit de oven

Zalm spinaziepakketjes uit de oven
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

"Het mooie van zulke pakketjes vind ik dat je bijna geen vet nodig hebt voor de bereiding, dus ze zijn lekker licht. Bovendien blijven alle smaken en geuren behouden. Het moment dat je zo’n pakketje openvouwt aan tafel! Doe dit wel met beleid, want er komt stoom bij vrij." (Colette Beyne, Culinair Redacteur van Margriet)

Dit is een recept van Colette voor Margriet. Styling: Judith Baehner. Fotografie: Eric van Lokven. Bereiding: Goran Todorovic. Voor meer informatie kijk op: http://www.margriet.nl/koken/maakerwatvan

'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij intussen de knoflook in dunne plakjes.
  2. Wrijf de zalmfilets in met peper, zout en Provençaalse kruiden naar smaak. Verdeel de knoflook over de zalm.
  3. Leg vier vellen bakpapier klaar. Verdeel de aardappelschijfjes over het midden van elk vel. Kruid eventueel met een snufje peper en zout en leg de zalm hierop. Druppel er wat olie over.
  4. Verwarm de iglo Spinazie à la Crème tot dat deze ontdooid is, roer goed door en schep hem op de zalm. Bestrooi royaal met kaas.
  5. Vouw de pakketjes iets dicht en schenk er een scheutje wijn in. Vouw het papier zo dicht dat er geen vocht uit kan lopen. Leg ze op een bakplaat.
  6. Knip de takken van de tomaten in tweeën en leg ze in een ovenschaaltje. Bedruppel met wat olie.
  7. Bak de pakketjes en de tomaten 20 minuten in het midden van de oven. Laat 5 minuten afkoelen. 
  8. Leg op vier verwarmde borden een pakketje en een takje tomaten. Vouw het bakpapier iets open en bestrooi de tomaten met een paar gesneden blaadjes basilicum. 
Deel
Deel dit recept