Zalm wellington met Spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Zalm wellington met Spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

2 verpakkingen 
8 vellen 
bladerdeeg
1/2 kopje 
Parmezaanse kaas
1/2 kopje 
paneermeel
2 
uien
2 teentjes 
knoflook
2 el 
boter
2 tl 
fijngesneden dille
1 
ei
peper
zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Verwarm de boter in een pan op middenhoog vuur.
  3. Snij de ui en knoflook fijn en voeg deze toe aan de pan. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zien.
  4. Voeg de Spinazie met Boursin toe. Als de Spinazie goed warm is, kunnen het paneermeel, de geraspte Parmezaanse kaas en de dille ook aan de pan toegevoegd worden. Mix dit tot een geheel.
  5. Voeg 2 vellen bladerdeeg samen en plaats hier de Atlantische Zalm op. Strooi eventueel peper en zout over beide kanten van de Zalm. Bedek de bovenkant van de Zalm met meerdere eetlepels van het Spinazie mengsel.
  6. Vouw de hoeken van het deeg over de Zalm en de Spinazie. Snij eventueel het te veel aan deeg weg.Leg de wellington vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Klop een ei en gebruik een kwast om dit over de bovenkant van het bladerdeeg te smeren. Maak vervolgens kleine incisies in het bladerdeeg door met de punt van een mes lichtjes over het deeg te gaan. Maak bijvoorbeeld een diamanten patroon. Smeer de bovenkant nogmaals in met wat geklopt ei.
  8. Bak de wellingtons circa 20 tot 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is. Eet smakelijk!
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
  • Machtig lekker!
    10-05-2020
    Onwijs lekker. Beetje aan te passen naar de afmetingen van je zalmstukjes en aantal personen. De kinderen zijn moeilijke eters en hebben hier echt van gesmuld!
    Ja, ik zou dit product aan andere consumenten aanbevelen
  • Heerlijk recept
    door Carola Bes
    Makkelijk om te maken! Gemaakt in een glazen ovenschotel bekleed met bakpapier. Met een groot stuk verse zalm. Huid van de zalm verwijderd. Verder recept gevolgd. Ruim 25 minuten op 220 graden. Het was super lekker! We hebben nog een beetje over Zou ik dit, met het oog op de spinazie, morgen op kunnen warmen?
    Ja, ik zou dit product aan andere consumenten aanbevelen