Naanbrood met vissticks

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Naanbrood met vissticks

Eens wat anders maken met onze vissticks? Combineer ze dan met Indiaans naanbrood en top dit af met een heerlijke kormasaus. Dit kleurrijke recept is tot stand gekomen met Eigen Huis en Tuin en wij zijn fan! Het is namelijk niet alleen heel smaakvol maar ook heel gemakkelijk om te bereiden. Zo bespaar je weer tijd voor andere dingen, alle beetjes helpen!
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

4 
naans
1 
portie ingemaakte ui
20g 
amandelschaafsel
4 eetlepels 
Griekse yoghurt
paar 
takken koriander
Ingrediënten voor de kormasaus 
1 
ui
2 tenen 
 knoflook
3 centimeter 
gember
20g 
 amandelen
2 eetlepels 
 garam masala
2 eetlepels 
 ghee of neutrale olie
 
grote tomaat
400 ml (1 blik) 
 kokosmelk

Bereiding

  1. We beginnen eerst met de bereiding van de kormasaus. Pel en snipper hiervoor de ui en knoflook. Hak de gember grof.
  2. Doe de ui, knoflook, gember, amandelen en garam masala in een hakmolentje en maal fijn. 
  3. Verhit de ghee en fruit daarin het uienmengsel circa 5 minuten op laag uur.
  4. Hak intussen de tomaat fijn in het hakmolentje.
  5. Voeg de tomaat na 5 minuten toe en bak nog een paar minuten.
  6. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat minstens 10 minuten zachtjes koken; maar hoe langer, hoe lekkerder.
  7. Nu is het tijd om de vissticks te gaan bereiden. Verwarm hiervoor de oven voor op 220  ºC.
  8. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten.
  9. Rooster in de tussentijd het amandelschaafsel in een koekenpan op halfhoog vuur goudbruin.
  10. Hak de koriander (inclusief de steeltjes) fijn.
  11. Beleg elk brood met een paar vissticks. Schep de kormasaus eroverheen en maak af met de ingemaakte ui, een schep yoghurt, de geroosterde amandel en koriander.

Tip

Maak dit gerecht extra lekker door zoetzure uien toe te voegen. Je maakt ze gemakkelijk zelf; pel hiervoor de uien en snij ze in dunne ringen. Meng vervolgens 100 ml natuurazijn met 30g (fijne) kristalsuiker en wat zout. Roer totdat de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de ui toe aan het azijnmengsel en laat minstens 15 minuten staan.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven