Ingrediënten
4
naans
1
portie ingemaakte ui
20g
amandelschaafsel
4 eetlepels
Griekse yoghurt
paar
takken koriander
Ingrediënten voor de kormasaus
1
ui
2 tenen
knoflook
3 centimeter
gember
20g
amandelen
2 eetlepels
garam masala
2 eetlepels
ghee of neutrale olie
1
grote tomaat
400 ml (1 blik)
kokosmelk
Bereiding
- We beginnen eerst met de bereiding van de kormasaus. Pel en snipper hiervoor de ui en knoflook. Hak de gember grof.
- Doe de ui, knoflook, gember, amandelen en garam masala in een hakmolentje en maal fijn.
- Verhit de ghee en fruit daarin het uienmengsel circa 5 minuten op laag uur.
- Hak intussen de tomaat fijn in het hakmolentje.
- Voeg de tomaat na 5 minuten toe en bak nog een paar minuten.
- Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat minstens 10 minuten zachtjes koken; maar hoe langer, hoe lekkerder.
- Nu is het tijd om de vissticks te gaan bereiden. Verwarm hiervoor de oven voor op 220 ºC.
- Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten.
- Rooster in de tussentijd het amandelschaafsel in een koekenpan op halfhoog vuur goudbruin.
- Hak de koriander (inclusief de steeltjes) fijn.
- Beleg elk brood met een paar vissticks. Schep de kormasaus eroverheen en maak af met de ingemaakte ui, een schep yoghurt, de geroosterde amandel en koriander.
Tip
Maak dit gerecht extra lekker door zoetzure uien toe te voegen. Je maakt ze gemakkelijk zelf; pel hiervoor de uien en snij ze in dunne ringen. Meng vervolgens 100 ml natuurazijn met 30g (fijne) kristalsuiker en wat zout. Roer totdat de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de ui toe aan het azijnmengsel en laat minstens 15 minuten staan.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven