Herkomst van onze vis

De vis in onze visburgers

De visburgers van Iglo zijn een heerlijk alternatief voor een gewone hamburger en worden gemaakt van witvis. Onze burgers hebben een heerlijke bite en een lekker knapperig, krokant jasje. Of je nu een Fish Burger Classic eet, Iglo visburgers worden gemaakt van duurzaam gevangen vis. Lees hier welke vissoort er in onze visburgers verwerkt wordt en hoe deze wordt gevangen.

Alaska koolvis

De Alaska koolvis, ook wel theragra chalcogramme of Alaska pollak genoemd, behoort tot de familie van de kabeljauw en de schelvis. In veel opzichten lijkt de Alaska koolvis ook op een kabeljauw, echter is deze vis wel een stuk kleiner. Meestal worden deze vissen ruim een meter lang. Verder hebben ze een slank lichaam net als de kabeljauw, maar de kindraad is heel kort en in sommige gevallen zijn ze bij deze vissen niet aanwezig. De Alaska koolvis komt met name voor in zeeën met een arctisch klimaat vanaf de kust van Californië tot aan Alaska, waar de vis zijn naam aan dankt, en langs de Russische tot aan de Japanse kust. Deze vissen leven op de bodem van de zee, maar verlaten de diepte ook regelmatig. Een Alaska koolvis leeft vooral van kleine diertjes, zoals krill, kleine visjes en schaaldieren. Deze vissen zwemmen veel in scholen (groepen), met name tijdens de paaitijd.

De Alaska koolvis is een milde, sappige vis, die goed in de smaak valt bij iedereen. Deze vissoort is dan ook een van de populairste soorten witvis. Niet alleen onze vissticks, maar ook onze visburgers worden gemaakt van de beste kwaliteit Alaska koolvisfilet.

Koolvis bevat veel Omega 3-vetzuren en dankzij het lage vetgehalte staat deze vissoort garant voor een verantwoorde maaltijd. Alaska koolvis is goed te bereiden in de oven, in de pan of in de frituur. Andere bekende producten die gemaakt worden van Alaska koolvis zijn de Iglo Vissticks, Lekkerbekjes, Kibbeling en Fish Cuisine.

Waar wordt Alaska koolvis gevangen?

De Alaska koolvis dankt zijn naam aan de plek waar hij het meeste rondzwemt, in het koude water bij Alaska. Echter worden deze vissen ook gevangen in de Beringzee en de Stille Oceaan. De visstand wordt gewaarborgd door strenge quota. Wanneer het limiet bereikt wordt komt de visserij stil te liggen. In deze gebieden werkt de visserij met pelagische sleepnetten, die niet over de bodem van de oceaan getrokken worden en bijvangst van andere zeedieren wordt hierdoor een minimum beperken. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat ook de komende generaties kunnen blijven genieten van de heerlijke smaak van verse vis, zoals de Alaska koolvis in onze visburgers. Verantwoord genieten dus!


4