Mexicaanse taco's met lekkerbekjes

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Mexicaanse taco's

Deze Mexicaanse taco’s met onze lekkerbekjes staan zo op tafel en brengen stiekem de zomer al een beetje in je bol. Door de toevoeging van de ananassalsa geef je de lekkerbekjes een frisse twist. Komt dit recept je bekend voor? Dat kan! Want het recept is gemaakt in samenwerking met Eigen huis en Tuin en bereid door niemand minder dan Hugo kennis. Waar wacht je nog op? Maak snel deze makkelijke voedzame maaltijd, alle beetjes helpen!

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

8 maistortilla's 
2 tomaten 
3 avocado's 
2 limoenen 
1/2 ananas 
2 rode uien 
1 rode peper 
2 tenen kloflook 
15 gram koriander 
zout & peper 

Bereiding

  1. Hak de ananas in kleine blokjes en doe in een grote kom. Verwijder de zaden uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de rode peper fijn. Pel en snipper de rode uien.

  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de lekkerbekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten.

  3. Doe de tomatenblokjes, de peper en 1 rode ui in de kom en rasp een teentje knoflook en de schil van 1 limoen erboven. Knijp het sap van 1 limoen boven de salsa uit. Hak de koriander (inclusief de steeltjes) fijn, voeg een snuf zout toe en meng alles door elkaar.

  4. Neem een kommetje, doe hier het vruchtvlees van de avocado’s in en prak met een vork. Rasp de schil van de andere limoen en knijp ook hier het sap uit boven de avocado en meng.

  5. Bak de taco’s even kort in een koekenpan met wat olie. Halveer de lekkerbekjes

  6. Zet de taco’s, de lekkerbekjes, de guacamole en ananassalsa op talfel en laat iedereen z’n eigen taco’s maken. Eetsmakelijk!

  7. Voeg de tweede al gesnipperde rode ui toe aan de avocado. Pel een teen knoflook en rasp boven de guacamole en breng op smaak met een snuf zout.

Tip

Wil je genoeg groente bij je eten? Maak er dan nog een simpele koolsla bij! Snijd hiervoor een kleine spitskool in dunne repen en meng met 300G peen julienne. Rasp 2 limoen erboven en knijp het sap uit. Meng met 2 el olijfolie en breng op smaak met een snuf kristalsuiker, zout en peper.

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven