Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C en leg de visfilets en de tomaten aan de tros op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min.
Verwarm de linzen volgens de verpakking.
Snijd de courgette in lange plakken met een kaasschaaf of mandoline en smeer in met olijfolie. Verhit een grillpan en grill de courgette 1-2 min. per kant, tot er mooie grillstrepen op staan.
Halveer 1 citroen, bestrijk deze met olijfolie en grill ook deze met het snijvlak in de grillpan voor een paar minuten, tot er mooie grillstrepen op staan.
Pel en rasp de knoflook boven een grote kom en meng dit met 1 el olijfolie, zout en peper. Voeg de courgette toe en schep om in de dressing. Snijd de peterselie fijn. Knijp de gegrilde citroen uit boven de courgette, voeg de peterselie toe en schep om.
Meng in een kommetje de crème fraîche met de mosterd. Rasp de citroenschil van een halve citroen erboven. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Haal de visfilets en cherrytomaatjes uit de oven en maak de borden op met de linzen, gegrilde courgette, tomaten en visfilets en top af met de frisse saus. Eetsmakelijk!
Tip
Dit recept is extra lekker wanneer je hem met gedroogde linzen maakt in plaats van linzen uit blik. Wanneer je dit doet, kook dan 150gr linzen in een laagje water met een snuf zout voor 20 minuten. Je linzen zijn dan precies tegelijkertijd als je visfilet en je cherrytomaatjes klaar.