Krokante visfilet met gegrilde courgette, tomaat en linzen

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd 
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Krokante visfilet met gegrilde courgette, tomaat en linzen

Met dit lekkere recept zet je in een mum van tijd een echte gezonde maaltijd, licht verteerbaar voor in de warme zomermaanden of voor je sportavond. Maar je maakt ook indruk op je vrienden en familie door het heerlijke visfiletje met graden & pitten, en de smaakvolle gegrilde courgette! Dit recept is tot stand gekomen met Eigen Huis en Tuin en wat is het lekker. Met deze gegrilde courgette, cherry tomaatjes uit de oven, linzen en krokante visfilets zet je een gezond en snel een gerecht op tafel, want alle beetjes helpen!

Wij zijn erg benieuwd wat jij ervan vindt! Laat dus vooral een review achter en geef het recept een rating.

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd 
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

200gr 
cherrytrostomaten
250gr 
linzen (uit blik)
1 
courgette
1 teen 
knoflook
1,5 
citroen
1 bosje 
bladpeterselie
3 el 
crème fraîche
1 tl 
dijonmosterd
Olijfolie
Zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en leg de visfilets en de tomaten aan de tros op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min.

  2. Verwarm de linzen volgens de verpakking.

  3. Snijd de courgette in lange plakken met een kaasschaaf of mandoline en smeer in met olijfolie. Verhit een grillpan en grill de courgette 1-2 min. per kant, tot er mooie grillstrepen op staan.

  4. Halveer 1 citroen, bestrijk deze met olijfolie en grill ook deze met het snijvlak in de grillpan voor een paar minuten, tot er mooie grillstrepen op staan.

  5. Pel en rasp de knoflook boven een grote kom en meng dit met 1 el olijfolie, zout en peper. Voeg de courgette toe en schep om in de dressing. Snijd de peterselie fijn. Knijp de gegrilde citroen uit boven de courgette, voeg de peterselie toe en schep om.

  6. Meng in een kommetje de crème fraîche met de mosterd. Rasp de citroenschil van een halve citroen erboven. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

  7. Haal de visfilets en cherrytomaatjes uit de oven en maak de borden op met de linzen, gegrilde courgette, tomaten en visfilets en top af met de frisse saus. Eetsmakelijk!

Tip

Dit recept is extra lekker wanneer je hem met gedroogde linzen maakt in plaats van linzen uit blik. Wanneer je dit doet, kook dan 150gr linzen in een laagje water met een snuf zout voor 20 minuten. Je linzen zijn dan precies tegelijkertijd als je visfilet en je cherrytomaatjes klaar.

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven