Buddha bowl met lekkerbekjes

Bereidingstijd 
'
Aantal personen 
4
Moeilijkheidsgraad
Bereidingstijd 
'
Aantal personen 
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

400g wortels 
300g bloemkool 
300g broccoli 
300g rode kool 
200g quinoa 
200g feta  
200g rucola 
2 sinaasappels  
4 el appelciderazijn 
2 el agavesiroop 
2 el olie 
1 el suiker 
1/2 tl kerriepoeder 
zout en peper 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht 200 graden Celsius). Kook de quinoa in gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet dit als het klaar is af en laat afkoelen. Maak ondertussen de bloemkool schoon en verdeel dit in roosjes. Verhit olie in een pan en bak de bloemkoolroosjes al draaiend ca. 3 minuten. Kruid met peper, zout en kerriepoeder. Giet 400ml water erbij en laat ongeveer 3 minuten sudderen. Giet ze hierna af en laat ze uitlekken.

  2. Bereid de Iglo Lekkerbekjes in de voorverwarmde oven volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak ondertussen de rode kool en broccoli schoon. Snijd de rode kool in fijne reepjes en broccoli in roosjes. Kook de broccoli in gezouten water totdat deze gaar is. 
  3. Halveer en pers 1 sinaasappel uit. Snijd de overige sinaasappel in partjes. Voor de dressing: meng het sinaasappelsap, zout, azijn, peper, en olie.
  4. Maak de rucola schoon. Verkruimel de feta grof. Doe de rucola, rode kool, bloemkool, broccoli, quinoa, lekkerbekje en fetakaas in kommen. Garneer met de dressing. Eet smakelijk!
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven