Ingrediƫnten
2
broodjes of bolletjes
1
aardappel, kruimig
400 gram
doperwten
1/2
bosje munt
30 gram
veldsla
1/3
komkommer
1 el
extra vergine olijfolie
Zout en peper, naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C (hete lucht 200 °C). Leg de diepgevroren kibbeling op bakpapier op een bakplaat en plaats in het midden van de oven. Laat gedurende 14 minuten bakken.
- Was ondertussen de aardappel goed. Schil ‘m niet (de meeste vitaminen van een aardappel zitten namelijk onder de schil, zonde om die weg te gooien). Snijd ‘m vervolgens in blokjes van ongeveer 1/2 centimeter. Doe de blokjes in een pannetje met wat zout. Zet de aardappelblokjes onder water en breng het water aan de kook. Kook ongeveer vijf minuten.
- Voeg vervolgens ook de bevroren doperwten aan de pan toe. Breng weer aan de kook en kook nog 3 minuten. Giet de pan af en doe de inhoud ervan in een keukenmachine. Voeg de munt toe.
- Laat draaien totdat een mooie, fijne puree ontstaat. Voeg eventueel nog wat extra vergine olijfolie toe om de puree nog smeuïger te maken. Breng de puree op smaak met een snufje peper en zout.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de broodjes open en beleg deze met wat veldsla, plakjes komkommer en de kibbeling. Serveer het broodje met wat erwtenpuree 'on the side'.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven