Vegetarische spinazie saté

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Vegetarische spinazie saté

Ben je net als Defvin (Seekrz) vegetarisch, maar wil je toch graag barbecueën? Dat kan! Gewoon met spinazie, zoals te zien is in deze speciale BBQ 'Will It Spinach' video op ons YouTube-kanaal.

LET OP, BEVAT ALLERGENEN: noten, gluten en melk

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

150 gram 
amandelen of walnoten (geroosterd)
150 gram 
paneermeel
100 gram 
geraspte kaas
2 
eieren
2 teentjes 
knoflook
2 eetlepels 
peterselie
peper
zout

Bereiding

  1. Voordat je straks de spinazie in de blender kunt doen, moet je de spinazie eerst koken en vervolgens zo goed mogelijk uitlekken.
  2. Doe de geroosterde noten en knoflook in een blender en zet 'm op de hoogste stand totdat de noten tot grove kruimels gemalen zijn.
  3. Voeg nu de spinazie, paneermeel, kaas, peterselie, peper en zout in de blender en meng verder door de hoogste stand te gebruiken.
  4. Nu kun je de eieren toevoegen en mixen tot het mengsel een plakkerig geheel vormt.
  5. Draai er balletjes van en rijg ze aan een spiesje. Leg ze daarna voorzichtig op de barbecue.