Naanbrood met Falafel

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

0,5 verpakking 
green cuisine falafel
Sap van 1 limoen 
Handje verse muntblaadjes 
1 bakje hummus 
250 gram bloem 
1 tl suiker 
1 tl bakpoeder 
125 ml melk 
1 el olijfolie 
125 gram volle yoghurt 
100 gram wilde rijst 
1 granaatappel 
 
komkommer
Zout 

Bereiding

  1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en 1 theelepel zout in een kom. Voeg de melk, olie en 75 gram yoghurt toe. Verwerk alles met de handmixer tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken, vorm er balletjes van. Rol de deegballen uit tot dunne plakken op een met bloem bestoven werkblad.
  2. Bak de naanbroden in porties in een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur aan elke kant gedurende 1-2 minuten. Haal eruit.
  3. Bereid rijst volgens de instructies op de verpakking, giet af en laat staan met deksel op de pan.Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Doe de vegetarische diepvries falafel in de pan en bak 15 minuten op laag vuur. Regelmatig omdraaien. 
  4. Was en snijd de komkommer in kleine blokjes. Halveer de granaatappel en verwijder voorzichtig de zaadjes. Meng de komkommerblokjes, granaatappelpitjes en limoensap in een kom met een snufje zout. Snijd de muntblaadjes grof.
  5. Smeer hummus op elk van de naanbroden.  Verdeel de rijst, falafel en de rest van de yoghurt erover. Maak af met de komkommer-granaatappelmix en munt.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven