Deel
Deel dit recept

Tagliatelle met Atlantische zalm en dille uit Delicious

Tagliatelle met Atlantische zalm en dille (uit delicious)
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen Iglo Atlantische Zalm
    Iglo Atlantische Zalm
  • 350 gram tagliatelle
  • 250 gram kerstomaten
  • 100 gram peultjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el witte wijn
  • 2 el grove mosterd
  • 6 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 bosje dille
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 150 °C).
  2. Leg de bevroren zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi deze met een snufje zout en peper.
  3. Klop de witte wijn en mosterd door elkaar en schenk dit over de zalm.
  4. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie, schuif de vis in de oven en laat de vis in ongeveer 20 minuten nét gaar worden.
  5. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  6. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook gedurende ca. 2 minuten aan. Voeg de peultjes toe en roerbak ze ongeveer 4 minuten mee.
  7. Voeg de tomaatjes toe en bak ze ongeveer 1 minuut tot ze net zacht zijn. Meng het balsamico-azijn en 4 eetlepels olijfolie erdoor.
  8. Giet de pasta af en schep deze met de helft van de fijngesneden dille door het tomatenmengsel. Bestrooi met wat versgemalen peper.
  9. Schep de pasta op 4 borden, verdeel de zalm erover en bestrooi met de rest van de fijngesneden dille. Eet smakelijk!
Deel
Deel dit recept