Spinazieroomsoep met gepocheerd ei

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Spinazieroomsoep met gepocheerd ei

Geraffineerde soep – ook geschikt als voorgerecht.
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

500 ml 
groentebouillon
100 gram 
room
1 
ui
4 
eieren (middelgroot)
1 teentje 
knoflook
3 el 
azijn
1 el 
boter
1 tl 
nootmuskaat
peper
zout

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit de boter in een pan. Stoof hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten aan. Voeg de diepgevroren spinazie toe, blijf roeren en laat ca. 1 minuut koken. Giet de bouillon en room erbij, en laat op een laag vuur ca. 10 minuten sudderen. Pureer met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Kook gezouten water met azijn in een grote pan. Zet het vuur lager. Breek de eieren in een kopje en laat ze in het amper kokende water glijden. Laat ca. 3 minuten garen. Druk hierbij het eiwit met 2 eetlepels voorzichtig rond het eigeel. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Dien de soep op in kommetjes met telkens 1 gepocheerd ei. Lekker met geroosterd Frans brood.