Spinaziekroketten

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
8
Moeilijkheidsgraad
Zin in een verantwoorde snack? Maak dan eens deze lekkere spinazie kroketjes.  Lees snel verder en kom erachter hoe je ze het beste zelf maakt!
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
8
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

250 gram 
risottorijst
50 gram 
fetakaas
50 gram 
geraspte Parmezaanse kaas
2 
knoflook teentjes
2 
eieren
150 gram 
paneermeel
1 handvol 
tarwemeel
600 ml 
bouillon
0,5 fles 
plantaardige olie
Zout en peper, naar smaak  

Bereiding

  1. Verwarm de diepgevroren spinazie volgens bereidingswijze op de verpakking in de magnetron of een pan.

  2. Breng intussen de bouillon in een andere pan aan de kook, voeg de rijst hier aan toe en laat deze gedurende ca. 15 minuten op een lage temperatuur koken. Kookt de rijst door maar is je korrel nog hard? Voeg dan nog wat extra water toe. Roer vervolgens de spinazie door de nog warme rijst.
    Let op: de risotto mag op het eind niet te vochtig zijn om de kroketjes te kunnen vormen

  3. Snijd de knoflookteentjes fijn en meng deze met de eieren, feta en Parmezaanse kaas. Voeg dit mengsel aan de rijst en spinazie toe. Breng het geheel eventueel op smaak met een snufje zout en peper en laat het vervolgens afkoelen.
  4. Maak je handen vochtig met water en kneed van de rijstmassa rijstbolletjes die per portie ongeveer net zo lang en dik zijn als een duim. Leg deze op een plaat 30min in de vriezer.
  5. Klop de overige eieren goed door elkaar. Verdeel de paneermeel en eieren over twee verschillende borden. Wentel de kroketten door wat meel en vervolgens door de eieren. Paneer ze daarna met het paneermeel. 
  6. Bak de spinazie kroketjes in voldoende hete olie tot ze heerlijk goudbruin en knapperig zijn. Laat het overtollige vet eraf druipen en leg de kroketten voor het serveren nog even kort op een stuk keukenrol. Eet smakelijk!

Tip

De spinazie kroketjes zijn erg lekker met een pittige tomatensaus of een zelfgemaakte zoet-pikante munt-yoghurtsaus. Deze munt-yoghurtsaus is heel eenvoudig te maken. Meng een beetje natuuryoghurt met wat frisse munt en honing. Breng de saus eventueel op smaak met een snufje peper en zout. 

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven
Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
171,6 kcal
5,6 gram
0,6 gram