Deel
Deel dit recept

Spinaziekroketten

Spinaziekroketten
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 200 gram Iglo Spinazie à la Crème 450gr
    new
  • 250 gram ronde korrelrijst (bijvoorbeeld arborio)
  • 50 gram fetakaas
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 knoflook teentjes
  • 2 eieren
  • 2 kleine eieren
  • 150 gram paneermeel
  • 1 handvol tarwemeel
  • 400 ml bouillon
  • 1 fles plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Bereid de iglo Spinazie à la Crème volgens instructies op de verpakking.
  2. Breng intussen de bouillon aan de kook, voeg de rijst hier aan toe en laat deze gedurende ca. 15 minuten op een lage temperatuur wellen.
  3. Roer vervolgens de spinazie door de nog warme rijst.
  4. Snijd de knoflook teentjes fijn en meng deze met de eieren, feta en Parmezaanse kaas. Voeg dit mengsel aan de rijstmassa toe.
  5. Breng het geheel eventueel op smaak met een snufje zout en peper en laat het vervolgens afkoelen.
  6. Maak je handen vochtig met water en kneed van de rijstmassa rijstbolletjes die per portie ongeveer net zo lang en dik zijn als een duim.
  7. Leg deze op een plaat en laat ze koud worden. Dit zal ca. 30 minuten duren en gaat het beste als ze in de vriezer afgekoeld worden.
  8. Klop de overige eieren goed door elkaar. Verdeel de paneermeel en eieren over twee verschillende borden.
  9. Wentel de kroketten door wat meel en vervolgens door de eieren. Paneer ze daarna met het paneermeel. 
  10. Bak de kroketten in voldoende hete olie tot ze heerlijk goudbruin en knapperig zijn. Laat het overtollige vet eraf druipen en leg de kroketten voor het serveren nog even kort op een stuk keukenrol.
Serveertips

De spinazie kroketten zijn erg lekker met een pittige tomatensaus of een zelfgemaakte zoet-pikante munt-yoghurtsaus. Deze munt-yoghurtsaus is heel eenvoudig te maken. Meng een beetje natuuryoghurt met wat frisse munt en honing. Breng de saus eventueel op smaak met een snufje peper en zout. 

Deel
Deel dit recept