Deel
Deel dit recept

Spinaziebrood

Spinaziebrood
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid de iglo Spinazie a la Crème volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd het brood in stukken en meng dit met de spinazie. Verwarm de melk en giet dit over het brood.
  3. Vul een brede pan voor de helft met licht gezouten water en breng dit aan de kook.
  4. Voeg de eieren bij de broodmassa en kruid dit naar smaak met een snufje zout, peper en nootmuskaat. Snipper een ui en voeg dit ook toe. Meng alles goed met de hand door elkaar.
  5. Maak een schone vaatdoek of een linnen servet vochtig en leg deze over de werkplaat uit. Leg de broodmassa op de doek en rol deze op. Snoer de uiteinden van de doek vast met touwtjes.
  6. Leg de rol in het water en laat deze afgedekt bij een matige temperatuur gedurende ca. 15 - 20 minuten gaarkoken. Draai de rol halverwege één keer om.
  7. Haal de doek er uit en snijd de touwtjes weer los. Rol de massa uit de doek. Serveer het brood zo of bak de schijven nog kort op in een pan met wat boter. Eet smakelijk!
Serveertips

Spinaziebrood smaakt heerlijk in combinatie met een lekkere champignon-ragout, goulash of iglo Rode Kool met Appeltjes.

Deel
Deel dit recept