Deel
Deel dit recept

Spinaziebrood

spinaziebrood
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

  • 250 gram Iglo Spinazie Fijn Gehakt 450gr
    new
  • 480 gram bloem
  • 50 ml melk
  • 200 ml water
  • 1,5 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl suiker
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 4,5 gram verse gist
  • margarine
  • 1 ei (geklutst)
  • 1 potje sesamzaad (optioneel)

Bereiding

  1. Snijd allereerst de spinazie klein en laat deze uitlekken, om te voorkomen dat het brood te nat wordt.
  2. Meng de bloem, het zout en peper, de knoflookpoeder en ongeveer 175 gram (vooraf gekookte) spinazie in een kom.
  3. Kneed dit mengsel 4 à 5 minuten lang goed samen met de lauwe melk, het lauwe water, de verse gist en de suiker.
    Het deeg hoort wat klef aan te voelen.
  4. Bestrooi het deeg na het kneden licht met bloem. Vorm een bal, die je 30 minuten afgedekt met een theedoek laat staan om te rijzen.
  5. Verdeel het deeg in tweeën en rol de delen uit op een met bloem bestrooid werkblad.
  6. Bestrijk de delen deeg met margarine (op kamertemperatuur) en leg 75 gram van de spinazie erop. Rol dit uit.
  7. Maak horizontale snedes in de twee stukken deeg en laat dit weer 20 minuten rijzen.
  8. Bestrijk de broden met ei en bestrooi ze (optioneel) met sesamzaadjes. Plaats ze in een voorverwarmde oven van 190 graden, voor 25 à 30 minuten.
Serveertips

Besprenkel het brood met sesamzaad als garnering.

Deel
Deel dit recept